Kelias į parlamentą politikui atsivėrė po to, kai šią savaitę Seimo narys Mykolas Majauskas pranešė pasitraukiantis iš politikos ir atsisakantis mandato. 2020 metais jis buvo išrinktas į Seimą pagal TS-LKD sąrašą, todėl jo vietą užims pirmasis už brūkšnio esantis K. Navickas.

„Mykolo Majausko pareiškimas atsirado labai staiga, jau po frakcijos posėdžio. Greičiausiai mes pasikeisime nuomonėmis jau kitą savaitę, iki ketvirtadienio“, – Eltai sakė konservatorius.

„Teoriškai įmanoma ketvirtadienį, vakariniame posėdyje priimti nutarimą dėl K. Navicko buvimo kokiame nors komitete, nes, kiek žinau, Vyriausioji rinkimų komisija sprendimus darys ketvirtadienio ryte. K. Navickas jau galėtų vakarinio posėdžio pradžioje prisiekti Seime“, – svarstė jis.

Šiuo metu M. Majauskas dirbo Seimo Kultūros komitete. Tačiau J. Razma abejoja, ar žemės ūkio ministras bus deleguotas į pastarąjį komitetą. Todėl, pasak parlamentaro, galimi ir įvairesni komitetų sudėčių pasikeitimai.

„Aišku, vietoje M. Majausko į Kultūros komitetą nebūtų turbūt daug logikos jam siūlyti eiti. Matyt reikės kalbėtis plačiau su frakcijos nariais, gal kiti turi kažkokių pageidavimų ir gali pereiti į kitą komitetą“, – aiškino Seimo vicepirmininkas.

„Reikės žiūrėti, nes kai neseniai atėjo Rasa Petrauskienė, taip pat padarėme tam tikras rokiruotes, kad frakcijos nariai galėtų kuo geriau jaustis, kad galėtų labiau save realizuoti atitinkamuose komitetuose“, – kalbėjo politikas.

Pats K. Navickas, ketvirtadienį Seime klausiamas, kokiame komitete norėtų dirbti, neįvardijo konkrečių svarstymų neįvardijo.

„Spręs frakcija. Pagal mano kompetenciją – žemės ūkis ir aplinka. Bet tai yra frakcijos sprendimas“, – akcentavo ministras.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimo narys M. Majauskas paskelbė atsisakantis parlamentaro mandato.

M. Majauskas 2020 metais į Seimą buvo išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą. Politikui atsisakius parlamentaro mandato į Seimą turėtų ateiti pirmasis už brūkšnio sąraše šiuo metui esantis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Išrinktas į Seimą, parlamentaras ėjo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigas. Visgi, pernai rudenį parlamentaras pasitraukė iš šio posto, o vėliau buvo pašalintas ir iš TS-LKD. Jis aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą dėl lengvatinio PVM tarifo maitinimo įstaigoms.

Nutrūkus ryšiams su partija, M. Majauskas pranešė kandidatuojantis į Vilniaus mero postą, tačiau rinkimai politikui buvo nesėkmingi – jis į antrą rinkimų turą nepateko.

Šiuo metu M. Majauskas dirbo Mišrioje Seimo narių grupėje, Seimo Kultūros komitete.

K. Navickas Ingridos Šimonytės Vyriausybėje eina žemės ūkio ministro pareigas. Ankstesniame Ministrų kabinete politikas vadovavo Aplinkos ministerijai.

K. Navickas nėra TS-LKD partijos narys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją