Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, pagrindinis logotipo elementas – stilizuotas Vytis – įkūnija ilgaamžę Lietuvos valstybingumo tradiciją, simbolizuoja veržlumą, judėjimo energiją bei galią. Vytauto Didžiojo laikais tapęs Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) herbo pagrindine figūra, Vytis nuo pat pradžių žymėjo istorinį Lietuvos ir Vakarų civilizacijos ryšį, Lietuvos, kaip Vakarų kultūros forposto, vaidmenį.

„Ši mūsų valstybės herbe užkoduota laisvės gynimo reikšmė įgyja ypatingą prasmę dabartiniame geopolitiniame kontekste, kai mūsų kaimynystėje Rusija negailestingai naikina ukrainiečių tautą, grasina Europai ir kėsinasi į viso pasaulio saugumo pamatus. Kalaviją iškėlęs raitelis yra pasirengęs ginti Lietuvą ir visą Aljansą nuo kylančių grėsmių. Tai yra mūsų tvirtybės ir ryžto, vienybės su sąjungininkais simbolis“, – teigia G. Nausėda.

Šalies vadovas pažymi, kad Vytis istoriškai lydėjo lietuvių tautą – buvo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir tarpukario Lietuvos Respublikos herbo pagrindine figūra, o atkūrus nepriklausomybę ir vėl tapo laisvos ir veržlios demokratinės Lietuvos simboliu.

Prezidento teigimu, simboliška, kad, Rusijos žiaurumui siautėjant prie Europos durų, NATO viršūnių susitikimas vyks būtent Vilniuje. Tai, pasak šalies vadovo, yra NATO tvirtybės ir pasirengimo ginti kiekvieną Aljanso centimetrą patvirtinimas.

„Šių metų liepą visų NATO valstybių vadovai bus Lietuvoje. Tikiuosi, kad čia matysime ir Ukrainos Prezidentą Volodymyrą Zelenskį. Tai yra stipri žinia agresoriui mūsų pašonėje, kad esame vieningi. NATO viršūnių susitikimas Vilniuje bus savalaikė proga priimti sprendimus, dar labiau sustiprinsiančius mūsų visų saugumą“, – teigia G, Nausėda.

Pridedama, kad nuo penktadienio iki sekmadienio sutemus NATO viršūnių susitikimo Vilniuje logotipo šviesos instaliacija bus projektuojama ant Prezidento rūmų fasado.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)