„Kažkokių labai konkrečių duomenų šiuo metu mes neturime. Ta visa informacija teikiama viešoje erdvėje, be jokios abejonės, neramina mus. Ir mes tikrai toliau stebėsime situaciją, vykdysime monitoringą kartu su kitomis institucijomis, analizuodami situaciją ir prie sienos, ir pačioje Baltarusijoje“, – Eltai teigė R. Liubajevas.

Nors, pasak jo, šiuo metu situacija pasienyje išlieka stabili, tačiau, anot jo, ji gali keistis. R. Liubajevas atkreipia dėmesį, kad Baltarusijos režimas vis dar neatsisako neteisėtų migrantų kaip įrankio prieš Europos Sąjungos valstybes.

„Šiuo metu situacija yra pakankamai gerai kontroliuojama. (...) Bet tikrai reikia suprasti, kad A. Lukašenkos režimas ir toliau bandys naudoti neteisėtą migraciją kaip ginklą prieš Lietuvą, prieš Europos Sąjungą, norėdamas pasiekti savo politinius tikslus“, – akcentavo VSAT vadas.

„Mes konstatuojame srautų didėjimą prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Matyt, kad pagrindinis A. Lukašenkos režimo dėmesys skiriamas pasieniui su Lenkija ir tikėtina, kad neteisėtų migrantų srautai gali būti nukreipiami ir į Lietuvą. Dėl to labai rimtai vertiname tą informaciją, kuri šiuo metu yra viešoje erdvėje dėl galimų reisų iš būtent Azijos regiono valstybių“, – taip pat sakė jis.

Trečiadienį Lietuvos pasieniečiai neapgręžė nė vieno asmens, bandžiusio kirsti valstybės sieną ir neteisėtai patekti į šalį, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tuo metu kaimyninėje Latvijoje fiksuoti 28 neteisėti migrantai, o Lenkijos pasienio pareigūnai antradienį apgręžė 111 užsieniečių.

Iš viso į Lietuvą nuo 2022 metų sausio neįleista 11 211 neteisėtų migrantų, šiemet – 607.

Iš viso nuo Baltarusijos sukeltos migracijos krizės pradžios Lietuvos pasieniečiai į šalį neleido neteisėtai patekti 19,9 tūkst. migrantų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją