Anot politiko, J. Sejonienės situacija ir už kitą Seimo narį balsavusio parlamentaro P. Gražulio situacija nėra tokios pačios. „J. Sejonienės klausimas kiek subtilesnis. Tikrai situacija nėra tapati Petro Gražulio kaltinimams, todėl tas balsavimas tikrai bus šiek tiek kitoks“,- sakė G. Paluckas.

Ketvirtadienį po pertraukos į Seimą grįžta 42 parlamentarų iniciatyva dėl apkaltos Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narei Jurgita Sejonienei. Dėmesio centre ji atsidūrė dėl to, kad galimai užregistravo kalbėti dėl balsavimo motyvų kitą Seimo narę – Jurgitą Šiugždinienę.

Seimui bus siūloma sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri turėtų ištirti ir pateikti išvadą, ar pagrįstas yra siūlymas pradėti apkaltos procesą parlamentarei J. Sejonienei. Jeigu Seimas pritartų, ši komisija turės iki šių metų gegužės 1 d. atlikti tyrimą bei pateikti išvadą kartu su Seimo nutarimo projektu ir kitais dokumentais Seimo Pirmininkui.

„Seimo narė Jurgita Sejonienė 2022 m. rugsėjo 29 d. Seimo plenarinio posėdžio metu, registruodama pasisakyti kitą Seimo narę, savo sąmoningais ir tyčiniais veiksmais pažeidė Seimo nario pažymėjimo naudojimo tvarką ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“, – sakoma nutarimo projekte.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją