Ž. Bartkus dirbti tarnyboje pradėjo 1999 m. birželio 1 d. Šiaulių valdyboje. Nuosekliai kildamas pareigose: nuo 2006 m. paskirtas STT Šiaulių valdybos viršininku, nuo 2011 m. – STT Vilniaus valdybos viršininku, nuo 2013 m. – STT direktoriaus pirmuoju pavaduotoju, 2018 m. jis paskirtas eiti STT direktoriaus pareigas.

„Galiu pasidžiaugti, kad per 24 tarnybos metus, iš kurių 5-erius buvau STT vadovu, kartu su komanda nuveikėme daug. Visų keturių STT krypčių – korupcinių nusikaltimų tyrimų, analitinės antikorupcinės žvalgybos, korupcijos prevencijos ir antikorupcinio sąmoningumo didinimo – vieningas veikimas, leido ne tik atskleisti ir prevenciškai užkirsti kelią galimiems korupciniams nusikaltimams, bet ir stiprinti visuomenės požiūrio į antikorupcinės aplinkos kūrimo svarbą Lietuvoje ir pasaulyje.

Visus šiuos darbus atlikome kartu su kompetentinga komanda, todėl dėkoju jiems už didelį atsidavimą ir darbą tėvynei“ – sakė kadenciją baigiantis STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

Per 5-erius vadovavimo metus buvo pasiekta reikšmingų pokyčių – prioritetiniu tikslu tapo sisteminių korupcinių nusikaltimų tyrimas, įtvirtinta nauja STT funkcija – analitinė antikorupcinė žvalgyba, priimtas naujas Korupcijos prevencijos įstatymas, sustiprintas tarptautinis bendradarbiavimas – pradėta vadovauti Europos antikorupciniam tinklui EPAC/EACN ir pasiekta, kad vienas svarbiausių skaidrumo forumų pasaulyje 2024 m. vyktų Lietuvoje.

Taip pat stiprintas ir antikorupcinis sąmoningumas – įkurta ir sėkmingai gyvuoja „Skaidrumo akademija“, organizuoti skaidrumo hakatonai, įdiegta ir nauja antikorupcinio švietimo elektroninio mokymo platforma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją