„Jau treti metai iš eilės mes darome tokį konkursą ir jame dalyvauja visos savivaldybės, kurios yra Lietuvoje“, – LNK vidudienio žinioms sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktoriaus pavaduotojas Giedrius Sakalinskas.

Vienas iš kriterijų, anot LNK pašnekovo, yra 10 tūkst. gyventojų tenkantis gaisrų skaičius. Kitas kriterijus – kuo mažesnis gaisre žuvusių asmenų skaičius.

„O kiti dalykai jau yra susiję su prevencinių priemonių, prevencinio plano įgyvendinimu savivaldoje ir jo efektyvumu – kiek ir kokių priemonių įgyvendino, kiek suremontavo, tarkime, krosnių, kaminų sutvarkė, elektros instaliacijų, detektorių pakabino pas gyventojus.

Tokiu būdu jie dalyvauja prevencinėse akcijose, ir mes tas akcijas irgi vertiname kaip vieną iš kriterijų“, – pasakojo G. Sakalinskas.

Jis kalbėjo, jog į šį konkursą yra įtraukta labai daug subjektų: policija, savivaldos institucijos, kitos ministerijos.

PAGD direktoriaus pavaduotojas G. Sakalinskas LNK vidudienio žinioms įvardijo, kokios savivaldybės buvo saugiausios Lietuvoje prieš tai.

„Ši sistema, pagal kurią mes vertiname kiekvieną savivaldybe ir jų nuveiktus darbus turi daug kriterijų. Ir, žinoma, to rezultatus.

Kur kyla mažiausiai gaisrų ir nežūsta žmonės, kur yra įvykdyta daugiausiai prevencinių akcijų, tuomet savivaldybė atsistoja pirmumo eilėje ir būna viena iš lyderių. Taip mes išrenkame pačias saugiausias savivaldybes.

Tai pirmais metais pirmoje vietoje buvo Visagino savivaldybė, antroje – Vilniaus miesto, o trečioje – Šiaulių miesto savivaldybė.

Praėjusiais metais konkursą laimėjo Neringos savivaldybė, ji buvo pirmoje vietoje. Antroje vietoje liko Palangos rajonas, trečioje – Visagino savivaldybė. Labai džiaugiamės, kad tokie kurortinės savivaldybės praėjusiais metais buvo saugiausios. Šiemet dar kol kas skaičiuojame ir vertiname“, – kalbėjo PAGD direktoriaus pavaduotojas G. Sakalinskas.

Visą LNK vidudienio žinių pokalbį žiūrėkite čia: