„Aš jokių dalykinių argumentų šiaip jau negirdžiu, kodėl reikėtų trauktis. Daugiau tokius pamąstymus ir vaizdingus pasakymus. Jeigu rimtai žiūrime į kiekvieno darbą, tai reikėtų turėti daugiau argumentų nei tik vaizdingi pasakymai“ – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė A. Armonaitė.

Viešojoje erdvėje kilus skandalui dėl A. Armonaitės draugės bei ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmonos įsidarbino „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) korporatyvinių reikalų direktore, prezidentas G. Nausėda pareiškė, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė galėtų apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto.

Prezidentas teigė, kad ši istorija yra „apgailėtinas žemos politinės kultūros pavyzdys“. Kitą dieną, reaguodamas į Agnės Belickaitės sprendimą atsistatydinti iš LTG korporatyvinių reikalų direktorės pareigų, prezidentas kėlė klausimą, ar nėra mėginama nuimti „mažesnę galvą tam, kad būtų išsaugota didesnė“.

„Ponas Jurgutis buvo paskirtas ministrės A. Armonaitės politiniam pasitikėjimui, ponia A. Belickaitė yra, kaip suprantu, asmeninė draugė. Tai klausimai yra poniai Armonaitei. Juo labiau, kad atsiranda nauja informacija apie dar kažkokius pažįstamus, giminystės schemas ir t.t. Tai jau panašu į kažkokią sistemą. Ir tai tikrai daro labai blogą poveikį žmonių pasitikėjimui politika, politinėmis partijomis – politika apskritai“, – žurnalistams Briuselyje sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro žmona įsidarbino LTG korporatyvinių reikalų direktore. Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės A. Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigė savo ryšio su Laisvės partija, tačiau teigė, kad jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Pasak jos, ji dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodė gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Po kilusio ažiotažo iš užimamų pareigų pasitraukė A. Belickaitė ir jos jos vyras V. Jurgutis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją