„Norėčiau visus paraginti skirti du dalykus – Baltarusijos visuomenę, tautą ir Lukašenkos režimą. Baltarusijos tauta ir visuomenė priešinasi Baltarusijos režimui ir pasisako prieš Rusijos karą Ukrainoje. Šiuos faktorius ir veiksnius visada reikia turėti galvoje, į juos reikia orientuotis tiek žvelgiant į santykius su Baltarusijos valdžia, tiek į santykius su demokratiškai nusiteikusia Baltarusijos dalimi. Jos yra dauguma“, – trečiadienį naujienų agentūros ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė N. Pinčiuk.

„Norėčiau perduoti žinią ir papasakoti apie tai, kokiomis sąlygomis ir ką šiuo metu patiria demokratiją remiantys baltarusiai“, – teigė ji ir akcentavo, kad jos gimtoje šalyje yra įsigalėjęs teroras.

„Baltarusiai iš savo valdžios patiria terorą, represijas ir persekiojimą. Nepamirškime, kad Baltarusijos teritorijoje yra ir Rusijos karinės pajėgos, o tai dar labiau palaiko Baltarusijos režimą ir to režimo veiksmus, nukreiptus prieš savo tautą“, – teigė N. Pinčiuk.

Pastaruoju metu Lietuvoje kilo diskusija dėl pilietybės suteikimo tvarkos griežtinimo Rusijos ir Baltarusijos piliečiams. Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pritarė kompromisams dėl nacionalinių sankcijų Rusijos ir Baltarusijos piliečiams. Griežtinant pilietybės suteikimo tvarką, nutarta palikti išimtis tremtiniams, jų atžaloms bei Rusijos piliečiams, nuolat gyvenantiems šalyje ir galintiems įgyti Lietuvos piliečio statusą natūralizacijos būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)