Kaip Eltai praėjusią savaitę teigė apkaltos komisijos vadovas, konservatorius Linas Slušnys, po P. Gražulio parodymų, komisija vertins įvairią vaizdo medžiagą, susijusią su neteisėtu parlamentaro balsavimu.

ELTA jau anksčiau skelbė, kad apkaltos procedūros P. Gražulis sulaukė dėl to, kad pernai, rugsėjo 15 d. Seimo posėdžio metu, balsuodamas už Seimo narį Liną Jonauską, politikas „savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą, Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad, balsuodamas už kitą Seimo narį, P. Gražulis pažeidė Seimo statuto nuostatas ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą.

Praėjusią savaitę Seimas sudarė specialiąją tyrimo komisiją, kuri tirs už Tautos ir teisingumo sąjungos lyderio elgesį ir pateiks išvadą, ar yra pagrindo pradėti jam apkaltos procedūrą.

Specialiojoje komisijoje dirba įvairioms Seimo frakcijos atstovaujančių 11 Seimo narių: Guoda Burokienė, Eugenijus Gentvilas, Vaida Giraitytė-Juškevičienė, Irena Haase, Laima Nagienė, Rasa Petrauskienė, Tomas Vytautas Raskevičius, Eugenijus Sabutis, Linas Slušnys, Agnė Širinskienė, Andrius Vyšniauskas. Komisijos pirmininkas yra Linas Slušnys, pavaduotojas – Eugenijus Sabutis.

Iki šių metų gegužės 1 d. ši komisija turės atlikti tyrimą bei pateikti išvadą Seimo Pirmininkei.

Visgi, P. Gražuliui gresia apkalta ir kitu pagrindu. Praėjusių metų birželį Apeliacinio teismo sprendimu politikas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Byloje nustatyta, kad veikdamas privataus juridinio asmens, t. y. UAB „Judex“, interesais, jis neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis.

Tokiais veiksmais P. Gražulis diskreditavo Seimą, sumenkino Seimo nario vardą, valstybės politiko patikimumą ir prestižą ir taip padarė didelę neturtinę žalą valstybei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)