Šiandien pirmininkė, mano manymu, kvalifikuotai atsakė į klausimus ir geranoriškai. Teoriškai, ji galėjo ateiti posėdžio pradžioje, pasakyti „aš atsistatydinu ir atstokite nuo manęs“. Tačiau ji pakalbėjo net ir apie tai, ką reikėtų tobulinti. Čia mums, kaip Seimo nariams, reikia išgirsti tai. Tai aš vertinu, kad ponia Jolanta stoiškai, didvyriškai atlaikė šitą procedūrą ir priėmė garbingą sprendimą tikrai nelengvoje situacijoje“, – antradienį žurnalistams teigė E. Gentvilas.

„Nes kalte turėtų dalintis ir Seimo nariai, kurie priėmė Rinkimų kodeksą su spragomis, ir rinkimų komisija. Aš sakyčiau, net ir teismai, kurių negali kaltinti, bet kaip jau čia taip atsitinka, kad tiesiog lieka kelios savaitės iki lemiamos rinkimų dienos ir teismai priima sprendimą. Turėtų teismai irgi pasižiūrėti, kad nebūtų tokių dviprasmybių, į kurias paskui įsivelia, pavyzdžiui, Vyriausioji rinkimų komisija“, – pridūrė liberalas.

E. Gentvilas pažymėjo, kad vykstant sumaiščiai Anykščių ir Visagino rajonuose jis neskubėjo kaltinti nei VRK, nei komisijos pirmininkės, suprasdamas esamas aplinkybes.

„Aš viso proceso metu tikrai niekaip nekaltinau nei VRK, nei komisijos pirmininkės, suprasdamas, kad yra tokios aplinkybės, sutapimai laike ir paties Rinkimų kodekso, reikia pripažinti, netobulos formuluotės, kad kaip nors iš anksto kaltinti komisiją ar pirmininkę neišeitų“, – žurnalistams sakė Seimo narys.

R. Tamašunienė: problemos liko, nebeliko tik žmogaus

Tuo tarpu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovė Rita Tamašunienė teigė, kad VRK pirmininkės pasitraukimo nepakanka. Politikė pasigedo aiškaus klaidų pripažinimo.
„Aš tikėjausi, vis dėlto, kad pirmininkė įvardins klaidas ir pasakys, kaip derėtų jas taisyti arba kaip bus tai taisoma ateivyte, jeigu bus panaši situacija“, – žurnalistams sakė R. Tamašunienė.

„Norėtųsi, kad po klaidų atsirastų sprendimai“, – akcentavo nuoskaudų dėl LLRA-KŠS nesėkmingai susiklosčiusių Vilniaus rajono mero rinkimų neslepianti politikė.

Be to, jos teigimu, kyla klausimų ne tik dėl atsistatydinusios J. Petkevičienės, bet dėl visos VRK darbo.

„Atsakomybę ji prisiėmė asmeniškai, nors visas VRK darbas, mano vertinimu, buvo organizuotas labai vidutiniškai“, – sakė R. Tamašunienė.

„Nemanau, kad yra sprendimas tai, jog nėra žmogaus, nėra problemos. Problemos liko, nebeliko tik žmogaus“, – apibendrino parlamentarė.
ELTA primena, kad praėjus savivaldos rinkimams, Seimo nariai suabejojo VRK ir jos pirmininkės kompetencijomis. Klausimai dėl J. Petkevičienės ir VRK darbo kilo po to, kai savivaldos rinkimų metu kilo sumaištis Visagino ir Anykščių rajono savivaldybėse.

Imta kalbėti apie tai, ar VRK pirmininkei J. Petkevičienei dar yra galimybių toliau eiti komisijos vadovės pareigas. Praėjusią savaitę pati J. Petkevičienė pripažino svarstanti apie galimybę palikti VRK.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)