Nutarimo projektą dėl M. Danielės atleidimo iš komisijos pirmininkės pareigų 41 parlamentarų vardu ketina pateikti Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Asta Kubilienė.

Opozicijos nuomone, M. Danielė negali vadovauti Seimo Priklausomybių prevencijos komisijai, nes jai dar 2021 m. lapkričio mėnesį šios komisijos nariai yra išreiškę nepasitikėjimą.

„ M. Danielė ne kartą fotografavosi prie įvairių narkotikų prekybos vietų užsienyje, pasisako už narkotikų politikos liberalizavimą. Dėl to opozicijai kilo klausimas, ar ji gali dirbti tokioje komisijoje kaip pirmininkė. (…) Dabar vėl kanapių dekriminalizavimo klausimas atsinaujino, todėl natūralu, kad ta istorija buvo prisiminta ir norima ją pabaigti, nes pirmininkė ilgą laiką dirba be pasitikėjimo”,- Eltai yra sakiusi Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

Nutarimo projektą, siūlantį atleisti Algirdą Stončaitį iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų dėl nepasitikėjimo, šios komisijos vardu ketina pateikti parlamentaras Bronislovas Matelis.

Grupė Seimo Antikorupcijos komisijos narių dar 2022 m. rudenį kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką Algirdą Stončaitį prašydami pateikti paaiškinimus dėl viešojoje erdvėje apie jį pasirodžiusios informacijos.

“Kreipimesi komisijos nariai išreiškė nepasitikėjimą Antikorupcijos komisijos pirmininku Algirdu Stončaičiu manydami, kad Seimo narys, atsisakęs bet kuriuo jam priimtinu būdu paaiškinti ar paneigti jam metamus kaltinimus dėl neskaidrios veiklos bei ryšių, negali vadovauti Antikorupcijos komisijai, dirbančiai su itin jautria bei įslaptinta informacija. Komisijos pirmininko pateikti paaiškinimai neišsklaidė abejonių dėl viešai pateiktos nepalankios informacijos. Todėl komisija išreiškė nepasitikėjimą Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku Algirdu Stončaičiu bei nusprendė kreiptis į Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkę siūlant atleisti Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką Algirdą Stončaitį iš užimamų pareigų dėl nepasitikėjimo”- sako jo atleidimo iniciatoriai.