„Tokių grupuočių atsiradimas reiškia, kad ruošiamasi galimam nestabilumui Rusijoje, jeigu V. Putino staiga neliktų ir tektų ginti savo interesus. Turiu omenyje, ne kovoti su Ukraina, bet viduje tarpusavyje kariauti“, – LRT televizijai pirmadienį sakė A. Anušauskas.

Kita vertus, sutinka ministras, gali būti ir taip, kad Kremlius tikslingai siekia siųsti aplinkines valstybes gąsdinančius signalus, esą dabartinio režimo nuvertimas indikuotų tik dar didesnį nesaugumą bei geopolitinį neapibrėžtumą. Visgi, kaip pažymi ministras, tokios baimės konstruojamos dar nuo Sovietų Sąjungos žlugimo laikų.

„1990–1991 metais ir Lietuvai daug kas sakė, kad neženkit to ar kito žingsnio, nes mums reikia Sovietų Sąjungos stabilumo, tad aukokite savo nepriklausomybės siekį dėl to stabilumo. Dabar irgi ta pati dilema – aukokit Ukrainą, bet užtat V. Putino Rusija bus stabili. Bet ar mums reikia tokios Rusijos, tokios agresyvios kaimynės? Tai šiuo atveju, aš manau, kad ir Europai tokios kaimynes tikrai nereikia“, – teigė A. Anušauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją