Advokatų kontoros „Izokaitienė, Bartkevičienė ir partneriai“ partnerė Sabina Izokaitienė teigė, jog tai pirmoji tokia byla Lietuvoje.

„Ji perėjo pirmąją ir antrąją instanciją ir pasiekė net Lietuvos Aukščiausiąjį teismą, kuriame buvo ir suformuluoti tie labai svarbūs išaiškinimai. (…) Lietuvos Aukščiausiasis teismas atsiuntė labai aiškią žinutę, pateikė labai aiškų išaiškinimą, kad tik gydytojai ir tik tam tikros profesinės kvalifikacijos gydytojai turi teisę atlikti tas vadinamąsias „grožio injekcijas“.

Tai yra ir lūpų putlinimo procedūros, botulino injekcijos, heliuronio rūgšties ir visos kitos procedūros, kuriose yra naudojamos medicininės priemonės – adata ir švirkštas“, – LNK žinioms sakė S. Izokaitienė.

Anot jos, pagal išaiškinimą, tokias procedūras gali atlikti gydytojas dermatovenerologas, taip pat plastikos ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, burnos ir žandikauliu chirurgas, bei veido ir burnos žandikaulio chirurgas.

„Bet šitie pastarieji du gali tai atlikti tik veido ir kaklo srityje. O visi likę du – visame veide, kakle, galvoje atlikti injekcijas“, – kalbėjo ji.

Advokatų kontoros „Izokaitienė, Bartkevičienė ir partneriai“ partnerė S. Izokaitienė tikino, jog tokias procedūras atliekantys asmenys turi būti baigę medicinos studijas, atlikę rezidentūrą ir būtinai turi turėti galiojančią licenziją, bei procedūrą atlikti sveikatos priežiūros įstaigoje, kuri taip pat turi licenziją.

Ji LNK žinių eteryje daugiau papasakojo ir apie šią pirmąją tokią Lietuvoje bylą.

„Buvo nustatyta, kad ši kosmetologė atliko 80 „grožio injekcijų“ ir gavo tam tikrą pajamų sumą iš tokios veiklos. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, ar tai buvo skundas, ar kiti – negalėčiau detalizuoti“, – kalbėjo advokatė S. Izokaitienė.

LNK žinių pašnekovė teigė, jog tokių bylų po šios pirmosios turėtų atsirasti ir daugiau.

„Jau suformavus šitą praktiką ir pirmosios instancijos teismai galės remtis ta praktika. Ir ikiteisminio tyrimų daugės manau. Ir pačios pacientės, klientės atkreips dėmesį galbūt, praneš, nesikreips. Tai manau, kad tikrai daugės“, – teigė ji.

Visą LNK pokalbį su advokatų kontoros „Izokaitienė, Bartkevičienė ir partneriai“ partnere S. Izokaitiene žiūrėkite čia: