Ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 172 straipsnio („Trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise“) 1 dalį buvo pradėtas praėjusią savaitę, įtarus, jog rinkimų teisę turintiems asmenims buvo siūlomas piniginis atlygis už tai, jog šie antrajame rinkimų į Pagėgių mero postą ture balsuotų Lietuvos regionų partijos nario K. Komskio naudai. Remiantis šiuo metu turimais duomenimis, rinkėjams buvo siūlomas 20-40 eurų atlygis. Įtarimai dėl minėtos nusikalstamos veikos padarymo pareikšti 5 privatiems asmenims. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pranešimas apie įtarimą pagal Baudžiamojo kodekso 172 straipsnio 1 dalį šiandien įteiktas ir į Pagėgių savivaldybės mero postą kandidatavusiam, tačiau rinkimuose pralaimėjusiam K. Komskiui. Tyrimui vadovaujantis Tauragės apylinkės prokuratūras prokuroras Raimundas Aukštakalnis paskyrė K. Komskiui kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas už trukdymą pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise numato bausmę viešaisiais darbais arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)