G. Azarionokas savo grasinimuose konkrečiai paminėjo Lenkiją ir Lietuvą. Jos esą turėtų nusiteikti branduoliniam smūgiui iš Baltarusijos teritorijos.

Agresyvaus jo pasisakymo ištrauka buvo paviešinta platformoje „Telegram“.

G. Azarionokas suteikė Baltarusijos propagandos vartotojams progą pasidžiaugti – pareiškė, kad Baltarusija nuo šiol – branduolinė valstybė.

Propagandistas pasisakydamas leido suprasti, kad Baltarusiją kažkas ketina pulti, todėl šalis neva yra pasirengusi atsakyti taktiniu branduoliniu ginklu.

„Baltarusija – branduolinė valstybė. Valstybė, turinti galimybę pasikėsinimo į jos teritoriją atveju sureaguoti panaudodama taktinį branduolinį ginklą. Varšuva ištirps, o Vilnius nuskęs. O mes stebėsime blausų saulėlydį ir kylantį nuodingą grybą virš Lenkijos pelkių. Baikite reikštis, kitaip apšvitinsime“, – kalbėjo propagandistas.

Apie branduolinį ginklą propagandistai ėmė kalbėti po V. Putino pareiškimo apie ketinimą į Baltarusiją perkelti masinio naikinimo ginklą.

Antanaitis: Astravo AE yra pavojingesnė

Karybos ekspertas D. Antanaitis priminė, kad Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka dar prieš viso masto karą Ukrainoje kalbėjo, jog norėtų, kad Baltarusijoje būtų dislokuotas branduolinis ginklas.

„Taigi dabartiniai pokalbiai apie tai, kad rusai dislokuos branduolinį ginklą, – nieko naujo. Ar mes turėtume reaguoti, ką kalba propagandistai? Propaganda visų pirma yra informacinio karo dalis. Ir ji sukurta apgauti, gąsdinti, sukelti šoką. Tad apskritai klausytis melo ir propagandos neverta, reikia remtis faktais“, – pabrėžė jis.

Delfi pašnekovas atkreipė dėmesį, kad branduolinis ginklas – tai ne šaldytuvas. Tam, kad šalis galėtų jį priimti, reikia ne tik infrastruktūros, jos apsaugos, bet ir personalo, kuris būtų apmokytas saugoti, prižiūrėti šiuos ginklus.

„Jei tie ginklai netrukus atsirastų Baltarusijoje, tai reikštų, kad Baltarusija ir Rusija tam ruošėsi kelerius metus prieš tai. Nervingai reaguoti neverta“, – teigė jis.

Karybos eksperto teigimu, tai galima vertinti ir kaip ženklą, kad rusai su baltarusiais rengiasi pralaimėjimui Ukrainoje.

„Ir tos ginkluotės dislokavimas Baltarusijos teritorijoje – tai ne grasinimas Vilniui ar Varšuvai ar dar kam nors, o A. Lukašenkos režimo apsauga, kad Tarptautinis baudžiamasis tribunolas niekaip negalėtų jo suimti. Tam, kad būtų suduotas branduolinis smūgis Varšuvai ar Vilniui, branduolinių ginklų Baltarusijoje nebūtina turėti – jie yra ir Karaliaučiuje bei kitose vietose Rusijoje, iš kur būtų galima pasiekti tiek Vilnių, tiek Varšuvą“, – atkreipė dėmesį pašnekovas.

D. Antanaičio teigimu, gerokai didesnį pavojų nei propagandisto minėti ginklai kelia Astravo atominė elektrinė.

„Tai daug pavojingiau nei bet kuri bomba“, – pabrėžė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)