Šalies vadovas pasidžiaugė Lietuvą ir Graikiją siejančiais ilgamečiais šiltais santykiais, bendrais siekiais ES, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose.

„Tik tvirtai dirbdami kartu galėsime užtikrinti Europos saugumą ir atsparumą, apginti mums svarbias vertybes ir tarptautine teise grįstą pasaulio tvarką“, – sveikinime teigė prezidentas.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad Graikija yra patikima Lietuvos sąjungininkė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje, ir kad Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje Europos šalių vienybė ir transatlantinis bendradarbiavimas įgyja ypatingą svarbą. Prezidentas akcentavo lūkestį, kad NATO viršūnių susitikime Vilniuje liepos mėnesį bus priimti svarbūs sprendimai, kurie sustiprins Aljanso atgrasymo ir gynybinius pajėgumus bei veiksmingai užkirs kelią bet kokiai agresijai.

Taip pat Lietuvos vadovas pažymėjo vertinantis Lietuvos ir Graikijos solidarumą su Ukraina, pabrėždamas, jog turime ir toliau teikti visokeriopą paramą šiai šaliai ir jos žmonėms.

Prezidentas Graikijos vadovei palinkėjo, kad Lietuvos ir Graikijos sėkmingas bendradarbiavimas ir žmonių draugystė dar labiau plėstųsi ir tvirtėtų, bei perdavė nuoširdžią pagarbą ir šilčiausius linkėjimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją