„Neigiamai vertinu, bet suprantu ir VRK – eisime į teismus, nes dabar yra jau tokia VRK įsigaliojusi tvarka, kad jie klauso tik teismo sprendimo. Patys atsakomybės nelabai nori prisiimti“, – žurnalistams po VRK posėdžio sakė D. Štraupaitė.

„Aš turiu visus argumentus skųsti ir prašyti. Jeigu antrojo turo pagal Rinkimų kodeksą negalima naikinti, tada tiesiog prašyti, ieškoti teisybės ir organizuoti naujus rinkimus Visagino savivaldybėje“, – pažymėjo politikė.

Buvusi kandidatė į Visagino merus mano, kad dėl susiklosčiusios situacijos ir VRK darbo spragų turėtų pasisakyti ir Europos Žmogaus Teisių Teismas.

„Advokatui ačiū Justui Viliui, kuris parodė Lietuvai, kad tikrai yra labai daug spragų. Mes esame teisinė valstybė ir tų tokių spragų negali būti Lietuvoje. Manau, kad turėtų pasisakyti ir Strasbūras – apie tai, kas dabar vyksta. Tiesiog sistema yra visa suardyta ir mes eisime tolyn“, – akcentavo D. Štraupaitė.

Penktadienį tvirtindama savivaldos rinkimų rezultatus, VRK atmetė partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatės Dalios Štraupaitės skundą ir nesutiko pakartoti antrojo mero rinkimų turo Visagine. Tokį sprendimą VRK priėmė 12 balsų dauguma. Viena narys balsuodamas susilaikė.

Atmetus D. Štraupaitės ir kitų partijų skundus, VRK patvirtino savivaldybių merų ir tarybų rinkimų rezultatus Visagino savivaldybėje.

ELTA primena, kad Panevėžio apygardos teismui patikslinus savo sprendimą politikės byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nurodžius, kad politikei uždrausta būti renkamai mere, kovo 9 d. VRK pašalino partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovę D. Štraupaitę iš Visagino mero rinkimų, kuriuose ji tuomet jau buvo patekusi į antrą turą.

Tiesa, situacija pasikeitė jau kovo 13 d., kai Apeliacinis teismas panaikino Panevėžio apygardos teismo sprendimo dalį dėl draudimo D. Štraupaitei būti renkamai į merus.

Tą pačią dieną VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, sugrąžino D. Štraupaitę į rinkimus.

D. Štraupaitė pralaimėjo rinkimus – mero postą Visagine iškovojo LVŽS kandidatas Erland Galaguz.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)