Luhansko kryptis

Kremina. Agresoriui nebepavyksta pasistūmėti Zaričnės link. Greičiausiai todėl jis ieško naujų silpnų vietų ukrainiečių gynyboje – atakuoja link Makijivkos ir miške į pietvakarius nuo Kreminos. Ukrainiečiai apsigynė.

Lisičianskas. Rusai suintensyvino puolimą Bilohorivkoje ir Verchnokamjanskėje. Nors šios atakos baigėsi nesėkme, tikėtina, po praeitą savaitę surengtų ukrainiečių kontratakų agresorius nusprendė neleisti įsisiūbuoti Ukrainos vienetų puolamiesiems veiksmams.

Tokiu atveju kiltų grėsmė rusų grupuotės Kreminoje pietiniam flangui, kas stipriai komplikuotų agresoriaus tikėtinus planus judėti link Zaričnės, o vėliau link Lymano ir/ar Siversko.

Donecko kryptis

Bachmutas, Berhivka – Rozdolivka. Rusų puolimas ir toliau įstrigęs, ukrainiečiai neleidžia jiems pasistūmėti.

Mieste padėtis sudėtingiausia visame sektoriuje. Tęsiasi sunkūs gatvių mūšiai, tačiau ir čia rusams per pastarąją parą nepavyko pasiekti didesnių laimėjimų. Pozicijos eina iš rankų į rankas.

Kelio Časiv Jaras – Ivanivskė pietinėje dalyje agresoriaus pajėgų vienetai ėmė ieškoti variantų perlaužti įvykių eigą savo naudai. Jiems ir toliau nesiseka įžengti į Ivanivskę, tikėtina, todėl jie bando perkelti smūgį vakariau, link Stupkų – Predtečynės – Oleksandro Shultynės, t.y., apeiti aukštumose esančią Časiv Jaro gyvenvietę iš vakarų. Laimei, šis bandymas agresoriui baigėsi nesėkme.

Avdijivka – Marijinka. Antra diena iš eilės agresoriaus puolimas Stepovės – Berdyčių link subliūkšta normaliai net neprasidėjęs.

Neatmestina, kad rusai pergalvojo savo veiksmų eigos variantą ir sukoncentravo pajėgas kiek šiauriau. Kadangi šiose apylinkėse okupantai taip pat vykdė puolimą nuo Novobachmutivkos link Novokalinovės bei pasiekė čia taktinę sėkmę, jie ne tik pasistūmėjo kiek daugiau nei 2 km, bet ir išplėtė kelio į Konstjantinivką (tą, kur prie Bachmuto) atkarpos kontrolę.

Aplink Novokalinovę aukštumos ir vandens kliūtys, o Stepovės – Berdyčių ruože vietovė gerokai lygesnė.

Todėl galimi du priešo veiksmų eigos variantai:

  • Prie Novokalinovės rusai bandys suvaržyti ukrainiečių vienetus, taip palengvinant Stepovės – Berdyčių galimai organizuojamą šturmą mechanizuotais vienetais.
  • Atsisakys savižudybes primenančių frontalinių atakų per laukus Stepovės – Berdyčių link, čia kaustys ukrainiečių pajėgas bei bandys pėstininkų ir artilerijos bendrų pastangų dėka prasiveržti. Tuomet judės sudėtingesniu, tačiau daugiau priedangų teikiančiu maršrutu link Novokalinovės.

Zaporižios kryptis

Ukrainos pajėgos atnaujino lokalias atakas. Puolama nuo Orihivo link Rabotino, ukrainiečiams pavyko nežymiai pasistūmėti.

Rusai praneša apie šiame ruože augančią Ukrainos vienetų grupuotę. Jų teigimu, daugėja šarvuotos technikos ir aktyvėja dronai – savižudžiai.

Taigi, prisimenant praeitos savaitės veiksmus, kai aktyviau buvo tikrinamos galimybės vystyti puolamuosius veiksmus link Polohų, šį kartą ukrainiečių dėmesio centre atsidūrė puolimo galimybių link Tokmako vertinimas.

Tuo pačiu ketvirtadienį ukrainiečiai Melitopolyje pas raguotąjį pasiuntė dar vieną kolaborantą. Jų likvidavimo operacijų pastaruoju metu taip pat pabaugėjo.

Pietų kryptis

Ukrainiečiai pranešė, kad rusų pajėgos atsitraukė iš Nova Kahovkos. Šios, taktine prasme svarbios, gyvenvietės apylinkės yra nuolatinis Ukrainos artilerijos vienetų taikinys, tad tikėtina, agresorius nebeatlaikė spaudimo ir iš čia pasitraukė.

Tuo pačiu neatmestina, kad iš čia rusų pajėgos permetamos į po truputį kaistančią Zaporižios kryptį.

Dnipro forsavimas didelėmis ukrainiečių pajėgomis yra mažiau tikėtinas nei plataus masto puolimas link Melitopolio, tad gali būti, kad rusai renkasi vieną iš šių blogybių, t.y. ruošiasi labiau tikėtinam Ukrainos pajėgų plataus masto puolimo variantui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją