Ketvirtadienį žurnalistų Seime kalbinta I. Šimonytė taip pat įvertino konservatorių pasirodymą savivaldos rinkimuose – esą laidoti partijos tikrai nereikėtų.

„Aš tiesiog norėčiau atkreipti dėmesį, kad, skaičiuojant balsų skaičiumi, konservatoriai šiuose rinkimuose gavo praktiškai tiek pat balsų, kaip prieš ketverius metus. Mandatai – taip, šiek tiek mažiau. Merai yra... Puikiai žinote, kas per situacija – merai yra antro pasirinkimo problema. Šitą problemą konservatoriai turi, bet kadangi konservatoriai buvo laidojami jau turbūt paskutinius 30 metų po kiekvienų rinkimų, tikrai jau jų turėjo nebūti, ir aš pati 2019 metų prezidento rinkimus pralaimėjau stipriai, bet vis dėlto 2020 metų Seimo rinkimus kažkaip laimėti pavyko, tai to naratyvo tikrai neplėtosiu ir už jo nesikabinsiu.

Yra žmonių, kad Vilniaus laimėjimas čia maždaug toks, kad galėjo ir katinas laimėti, bet dabar tai sako tie patys žmonės, kurie sakė, kad Valdas Benkunskas (išrinktasis sostinės meras – Delfi) neturėjo jokių galimybių išeiti į II turą, o kai pasirodė Mykolas Majauskas, tai konservatoriai buvo iš anksto palaidoti“, – dėstė premjerė.

Plačiai komentuoti apie būsimus partijos pirmininko rinkimus ji nesiėmė.

„Jūs čia jau labai toli žiūrit. Partijos pirmininko rinkimai bus 2025 metais, iki to laiko gali būti dar labai daug visokiausių rinkimų, kuriuos jūs taip pat įvardysit kaip nesėkmingus, – kalbėjo I. Šimonytė. – Partijos pirmininko rinkimai įvyks tada, kada įvyks, kas juose dalyvaus, aš tikrai neturiu supratimo ir apie tai dabar nekalbėsiu.“

Anksčiau kalbintas G. Landsbergis, vertindamas savivaldos rinkimų rezultatus, teigė, kad būtent politinės jėgos lyderiui tenka atsakomybė dėl pasiektų rezultatų rinkimuose.

„Kiekvieni rinkimai yra partijos pirmininko atsakomybė. Niekaip kitaip to negalėčiau vertinti. Dėl to esu pasakęs, kad daugiau partijos pirmininko rinkimuose nebedalyvausiu“, – LRT komentavo G. Landsbergis, kurio pasisakymą cituoja ELTA.

Tiesa, jis tuo pačiu svarstė, kad konservatorių atrama yra būtent didžiuosiuose miestuose, o tai, anot politiko, yra svarbus faktorius tiek artėjantiems Seimo, tiek prezidento rinkimams. „Tėvynės sąjungos didžioji atrama yra didžiuosiuose miestuose. Ne man vertinti, ar tai yra teisinga, ar neteisinga. Tokia yra šiandien realybė. Kadaise Kaunas buvo, pavadinkime taip, Tėvynės sąjungos bazė. Tai nereiškia, kad mes nesame Lietuvos partija. Tėvynės sąjunga visada buvo Lietuvos partija“, – svarstė G. Landsbergis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per šiuos savivaldos rinkimus konservatoriai gavo 189 396 balsus už iškeltus kandidatus į tarybos narius, iškovojo 239 mandatus (be merų) ir penkių merų postus.

Per praėjusius savivaldos rinkimus 2019 metais konservatoriai gavo 189 165 balsus už iškeltus kandidatus į tarybos narius, iškovojo 263 mandatus (be merų) ir vienuolikos merų postus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)