„Apygardoje buvo nesutarimas tarp komisijos narių dėl apygardos pirmininkės veiksmų. Buvo balsuojama dėl skundo, kad būtų perskaičiuoti balsai. Septyniais balsais buvo nuspręsta skundą nagrinėti. Bet pirmininkė, pamačiusi, kad trūksta daugumos balsų, nusprendė antro balsavimo neskelbti. Dėl to šiandien iš ryto dalis apygardos komisijos narių manė, kad tų biuletenių nereikia atiduoti VRK, nes sprendimas gali būti toks, kad reikės tuos balsus perskaičiuoti“, – žurnalistams Seime situaciją aiškino R. Tamašunienė, nepraleisdama progos pakartoti LLRA-KŠS jau anksčiau reikštų priekaištų dėl pagrindinio balsavimo metu prie Vilnius rajono balsavimo apylinkių budėjusių šaulių.

ELTA primena, kad tik po kilusių nesklandumų su policijos palyda pavyko išgabenti rinkimų dokumentus iš Vilniaus rajono. Kaip ELTA skelbė anksčiau, ketvirtadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo žinių, kad kyla keblumų organizuojant rinkimų dokumentų pristatymą. VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė Eltai teigė, kad LLRA-KŠS valdoma Vilniaus rajono savivaldybė nesuteikia transporto biuleteniams atgabenti į Vyriausiąją rinkimų komisiją. Sklandžiam dokumentų pristatymui sutrukdė Vilniaus rajono savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnai.

Visgi šurmulį sukėlusi neįprasta situacija išspręsta į vietą atvykus policijai ir VRK narei Olgai Kilkinovai. Pasak jos, policijos pareigūnų palydos paprašė Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovai.

LLRA-KŠS lyderis Waldemar Tomaszewski po antrojo merų rinkimų turo tvirtino, kad rinkimų Vilniaus rajone, kur partijos kandidatui Waldemarui Urban nepavyko išplėšti pergalės, jis negali vadinti laisvais.

Politikas išdėstė eilę rinkimų pažeidimų, kuriuos, pasak jo, užfiksavo jo partiečiai. Jis teigė, kad Rudaminos rinkimų apylinkėje dirbusi komisija paslėpė 100 balsavimo biuletenių, kurie būtų esmingai pakeitę rinkimų rezultatus.

Be to, W. Tomaszewski pabrėžė, kad balsavimo procesus trikdė rinkimus stebėję savanoriai, dėl ko, anot jo, dalis rinkėjų negalėjo išreikšti savo valios.

Antradienį LLRA-KŠS apskundė Vilniaus rajono mero rinkimų rezultatus. VRK skundą gavo pirmadienio vakarą.