Apie tai ketvirtadienį Seimo seniūnų sueigą informavo kitos savaitės Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkes pristatęs Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Šią savaitę nutarimo projektą dėl M. Danielės atleidimo iš komisijos pirmininkės pareigų įregistravo Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Asta Kubilienė. 41 opozicijai atstovaujantys Seimo nariai kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, prašydami šį klausimą įtraukti į artimiausio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Opozicijos nuomone, M. Danielė negali vadovauti Seimo Priklausomybių prevencijos komisijai, nes jai dar 2021 m. lapkričio mėnesį šios komisijos nariai yra išreiškę nepasitikėjimą.

Seimo Antikorupcijos komisijos nariai taip pat šią savaitę įregistravo nutarimo projektą, siūlantį atleisti Algirdą Stončaitį iš šios komisijos pirmininko pareigų dėl nepasitikėjimo.

„A. Stončaičio klausimą valdantieji labai energingai kelia, o M. Danielės klausimo, kuris jau seniai iškeltas, nerado laiko įtraukti į darbotvarkę“, – Eltai anksčiau yra sakiusi Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

Jos teigimu, komisijų vadovų problema turi būti kuo greičiau išspręsta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją