„Nesuprantu, kur, kaip ir kodėl žmogui, kuris šalia partijos buvo nuo pradžių, kilo mintis kandidatuoti į vadovaujančias pareigas mūsų ministrui pavaldžioje valstybės įmonėje. Tai buvo kvailas ir ydingas sprendimas ir būtina prisiimti tokio sprendimo pasekmės. Ir yra tik vienintelė išeitis – tų pareigų atsisakyti. Čia ir dabar. Tiesą sakant, nesuprantu, kodėl toks sprendimas iki šiol dar nepriimtas“, – ketvirtadienio rytą savo „Facebook“ paskyroje rašė Laisvės partijos narys.

„Nesu komunikacijos ar viešųjų ryšių specialistas, bet suprantu, kad viešų ir privačių interesų konflikto regimybė politikoje yra ne ką mažesnė blogybė nei pats konfliktas“, – nurodė jis ir akcentavo, kad specialistai, „ignoruodami akivaizdžią tokio konflikto regimybę ir sukeldami reputacinę žalą politinei partijai (...) yra arba prasti specialistai, arba naujos kartos vaivorykštiniai bebrai“.

ELTA primena, kad klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro V. Jurgučio žmona įsidarbino LTG korporatyvinių reikalų direktore. Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės A. Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigia savo ryšio su Laisvės partija, tačiau jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Ji tvirtina, kad dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodo gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Tuo metu A. Armonaitė kreipėsi į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją, prašydamas įvertinti ir atlikti tyrimą dėl galimo privačių ir viešųjų interesų konflikto.

Tuo metu specialistės vyras – ekonomikos ir inovacijų viceministras V. Jurgutis – nutarė trauktis iš pareigų.

Visgi, šalies vadovas paragino ekonomikos ir inovacijų ministrę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Situaciją jis pavadino „apgailėtinu žemos politinės kultūros pavyzdžiu“.

Tuo tarpu ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė, reaguodama į prezidento G. Nausėdos raginimą apsvarstyti savo likimą poste, tikina apgalvosianti tokią galimybę ir padarytais veiksmais pasidalinsianti su premjere bei šalies vadovu.