Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, šalies vadovas buvusiam JAV gynybos sekretoriui įteikė apdovanojimą už nuopelnus stiprinant JAV ir Lietuvos strateginį gynybinį bendradarbiavimą ir pastangas įtvirtinant JAV ir NATO saugumo įsipareigojimus Lietuvoje, taip pat paramą vystant JAV saugumo užtikrinimo priemones mūsų valstybėje, stiprinant Lietuvos gynybinius pajėgumus ir tobulinant šalies ginkluotą gynybą.

„Markas Thomas Esperis, eidamas JAV gynybos sekretoriaus pareigas, daug kartų įrodė, kad JAV yra pasiryžusi ginti Baltijos valstybes nuo bet kokios agresijos, ypač nuo Rusijos grėsmės, taip pat, jam einant gynybos sekretoriaus pareigas, Lietuvoje tęstinėms rotacijoms buvo dislokuotas JAV sausumos pajėgų batalionas“, – įteikdamas apdovanojimą pabrėžė prezidentas.

Buvęs Portugalijos kariuomenės vadas, admirolas apdovanotas už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant Lietuvos ir Portugalijos valstybių santykius, prisidedant prie regiono saugumo užtikrinimo, Lietuvos gynybinių pajėgumų stiprinimo ir šalies ginkluotos gynybos tobulinimo.

„Admirolas António Manuelis Fernandesas da Silva Ribeiro reiškė nuolatinį solidarumą ir paramą Lietuvai. Admirolas tiesiogiai rėmė Lietuvos ir Portugalijos karinį bendradarbiavimą. Jo pastangomis sudarytos sąlygos Lietuvos kariuomenės pajėgų vienetams treniruotis kartu su Portugalijos rotaciniais vienetais“, – teigė šalies vadovas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją