„Aš manau, kad kairieji turi trinti rankomis. Ir manau, kad dalis kairiųjų tikrai nuoširdžiai balsuos už šiuos pasiūlymus, nes tai yra kasetinė bomba po dešiniųjų rinkėjais“, – kalbėjo jis.

Žurnalistas R. Bielinskas teigė, jog reforma yra „nukreipta prieš žmogų, kuris susikuria sau darbo vietą“.

„Ne prieš kažkokį didelį verslą, bet prieš mažą žmogų, kuris susikuria sau darbo vietą. Ir jam yra pasakoma – tu turi mokėti daugiau mokesčių. Nesiūlo nieko išskyrus bizūną.

O meduolis, kurį pasakė finansų ministrė – galbūt bus didesnė pensija. Žinoma, jeigu jos sulauksi. Tai yra absoliučiai nelygiavertiški dalykai. Ir jeigu tai yra reforma, sakyčiau, kad ją surašė piktas buhalteris, kuriam jo viršininkas pasakė, kad tiesiog reikia daugiau pinigų“, – įžvalgomis Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ dalijosi R. Bielinskas.

Jis kalbėjo, jog šis pasiūlymas yra „napalmas Gariūnams, advokatūrai, stomatologams, antstoliams“.

„Tai yra napalmas verslui, kuris yra mąstantis, galiojantis. Jie tada bandys kažkaip suktis, protestuos, gal eis į šešėlį“, – svarstė jis.

Žurnalistas R. Bielinskas tikino, jog mokesčių reforma to pavadinti negali. Žinių radijo laidos „Dienos klausimas“ pašnekovas teigė, jog jei šis įstatymų paketas bus priimtas, kitas Seimas, anot jo, „bus raudonas“.

„Tai yra bandymas vienos socialinės grupės sąskaita suformuoti kažkokį papildomą biudžetą. Bet paradoksas yra toks – kad jei konservatoriams su opozicijos balsais pavyktų tai priimti, aš manau, kad tą biudžetą jau išleistų socdemai. Nes po tokio biudžeto, kurį priimtų konservatoriai, aš manau, kad bus absoliučiai raudonas kitas Seimas.

Apskritai prognozuoju, kad turės kilti didelė Vyriausybės krizė priiminėjant šitą įstatymų paketą. Nes jeigu liberalai balsuos už šį projektą, tai viskas, liberalių partijų neliks. O už konservatorius nubalsuos pensininkai, kuriems pensijas greičiausiai Monika Navickienė padidins.

Bet tas jaunesnis rinkėjas, tas, kuris turi savo smulkų, nedidelį verslą... Kaip aš galiu balsuoti už tuos žmones, kurie mane pjauna“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ sakė žurnalistas R. Bielinskas.

Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė laidoje pridūrė, jog tokios reformos, kokią pateikė Finansų ministerija, šalyje nebuvo nuo pat Nepriklausomybės pradžios.

„Siūloma labai daug pokyčių. Ir jie palies absoliučiai visus. Ir tai, ką sako Finansų ministerija, kad pokyčiai palies ketvirtį, jie turi neteisingus skaičius“, – pabrėžė ji.

Žurnalistas R. Bielinskas teigė, jog Seime mokesčių reforma keisis.

„Valdančioji dauguma dabar yra ant Marytės plauko. Manau, kad ten išeis šleivas kreivas dalykas, kuris bus prasta reforma“, – prognozavo pašnekovas.

Jis kalbėjo, jog mato tik vieną prasmę šiame pasiūlyme – „pasipinigauti“.

„Tai yra į biudžetą įnešti papildomų pinigų pačiu primityviausiu būdu – pasiimti iš žmogaus. Nes iš verslo pasiimti yra sudėtinga, jis yra lankstus, gali perkelti į kitas jurisdikcijas, jie moka susireguliuoti – o kur žmogus pasidėsi?

Vienintelis dalykas, ką gali daryti yra emigruoti, arba išeiti į šešėlį. Tokios yra dvi alternatyvos. Verslas tokių alternatyvų turi daug daugiau ir moka daug labiau sofistikuotai tai padaryti. Dėl to ir sakau, kad ta reforma yra prieš žmogų. Nesuprantu, kodėl tai yra daroma. (…)

Daug lengviau yra susipykti su žmonėmis, kuriuos kažkuo būtų galima pamaloninti prieš rinkimus. Manau, kad ši valdžia labiau bijo verslo nei žmogaus“, – kalbėjo žurnalistas R. Bielinskas.