„Čia komisijos pirmininkės darbinė pozicija. Aš manau, kad dabar, kol dar yra skundai ar svarstymai dėl galimų kai kurių rinkimų naujo, pakartotinio organizavimo, matyt, reikėtų leisti VRK tą rinkiminį ciklą užbaigti“, – žurnalistams trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Tuomet, pasak jos, Seime neabejotinai vyks diskusijos dėl procedūrų gerinimo ir klaidų ištaisymo.

„Ar yra poreikis koreguoti kažkaip rinkimų kodeksą, egzistuojančius įstatymus“, – paaiškino Seimo pirmininkė.

Ji paaiškino, kad su J. Patkevičiene rinkiminiu laikotarpiu pokalbio neturėjo.

„Ir manau, kad šiandien dar tam nėra metas, kol VRK priima sprendimus dėl rinkimų ciklo“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Jos vertinimu, pokyčiai dėl rinkimų organizavimo, jei bus būtini, turėtų būti padaryti per šiuos metus, nes kitąmet vyks net treji rinkimai.

Svarsto dėl tolesnio darbo

Po valstiečių frakcijos posėdžio trečiadienį, kuriame lankėsi, J. Petkevičienė pripažino svarstanti, ar toliau likti vadovauti VRK. Sprendimą komisijos vadovė žada priimti greitai.

„Aš neatmetu galimybės svarstyti tokį klausimą“, – žurnalistams sakė komisijos pirmininkė.

Nepaisant kritikos ir gautų skundų, J. Petkevičienė sakė mananti, kad VRK puikiai susitvarkė su rinkimais, nes juose nefiksuota itin grubių pažeidimų, apylinkių komisijos ir sistemos vyko sklandžiai.

„Aš manau, kad rinkimai vyko pakankamai sklandžiai. O dėl Tubio ir Štraupaitės: VRK praktikoje tokia situacija buvo pirmą kartą. Rinkimų kodeksas aiškiai nenustato pasivyios teisės apribojimų tokiu atveju, vadinasi, VRK turėjo kreiptis į teismus papildomo paaiškinimo“, – pasakojo ji.

J. Petkevičienė paaiškino, kad sprendimą dėl tolesnio darbo priims atsižvelgdama ir į šeimos, ir į kitas aplinkybes.

„Kritika visada yra gerai. jei nebūtų kritikos, lengva būtų gyventi ir dirbti, tai kritika yra gerai. Sprendimai bus tada, kada bus“, – sakė VRK pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją