„Tiek visuomenėje, tiek viešojoje erdvėje, tiek privačiojoje erdvėje mes matome kaip kunkuliuoja emocijos, kaip kyla įvairių diskusijų temperatūra... Ar reikėtų stebėtis, kad tai paliečia ir politikus? Matyt, kad ne“, – „Žinių radijui“ sakė Seimo pirmininkė, komentuodama feisbuke užvirusią ir be spalvingų epitetų neapsiėjusią I. Šimonytės bei A. Širnskienės diskusiją.

Nors Liberalų sąjūdžio pirmininkė pernelyg nesistebėjo įvykusiu ginču, tačiau, tikino ji, pati kai kurių I. Šimonytės pasitelktų formuluočių nedrįstų viešai rašyti.

„Aš neparašyčiau, bet žmonės yra skirtingi, politikai yra skirtingi ir raišką pasirenka taip pat skirtingą. Bet pati esmė, kad viešosios diskusijos tonas yra vis aštrėjantis yra akivaizdi ir tą aš pastebiu kiekvieną dieną“, – sakė Seimo pirmininkė.

„Visi esame įsiaudrinę, kai kurie esame ir pavargę, kai kurios diskusijos nuveda prie labai karštų apsikeitimų nuomonėmis. O tai, kokius žodžius kas pasirenka, tai jau yra asmens raiškos ir pasirinkimo klausimas“, – apibendrino V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seime lankėsi komikas, visuomenininkas Olegas Šurajevas. Jo vizitas susilaukė ypatingo dėmesio – komikas parlamente svaidėsi kandžiomis replikomis, provokavo Seimo narius. Po šio incidento O. Šurajevui neribotam laikui jam apribotas patekimas į Seimo rūmus.

Visgi, komiko apsilankymas Seime užvirė diskusijas tarp premjerės Ingridos Šimonytės ir parlamentarės Agnės Širinskienės. Pastaroji savo socialiniuose tinkluose kritikavo į O. Šurajevo elgesį, įvardindama visuomenininką kaip I. Šimonytės patarėją.

Savo ruožtu Vyriausybės vadovė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu A. Širinskienę įpareigoti atsiprašyti jos patarėjų ir paneigti paskleistą melagingą informaciją.

Vėliau trintys tarp politikių persikėlė į „Facebook“. A. Širinksienė ironizuodama rašė, kad I. Šimonytė į parlamento etikos sargus kreipsis ir dėl jos dalyvavimo nevienareikšmiškai vertinamo kanalo „OpTV“ laidoje. Premjerė į tokius svarstymus reagavo aštriai.

„Šūde maudytis yra Jūsų asmeninis pasirinkimas, nors ir kas vakar tą darykit, jeigu Jums malonu“, – A. Širinskienės įrašą komentavo premjerė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)