„Apie ką lyderiai kalbėsis kol kas informacijos nėra daug, tačiau, žinoma, ir nuogąstavimai turbūt dėl to, kad Kinija gali būti linkusi padėti Rusijai ir karinėmis priemonėmis šiame agresyviame kare“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė A. Skaisgirytė.

„Jeigu būtų sutarta, kad Kinija tiekia ginkluotę Rusijai, o Rusija tą ginkluotę naudoja prieš Ukrainą, tai būtų gana esminis pokytis ir tarpusavio jų santykiuose, ir vakarų bendruomenės vertinime“, – pridūrė ji.

Pasak prezidento patarėjos, kol kas Kinija neigia ginkluotės tiekimą Rusijai, tačiau yra pagrįstų įtarimų, jog teikiamos dvigubos paskirties prekės, kurias galima panaudoti ir kariniams tikslams. Todėl, pažymi A. Skaisgirytė, Kinija vis dar yra „pilkojoje zonoje“.

„Kol kas Kinija neigia, kad ji tiekia ginkluotę. Tiesa, yra pagrįstų įtarimų, kad tiekia dvigubos paskirties prekes, kurias galima naudoti ir kariniams tikslams. Tačiau tai yra dar tokia, sakykim, pilka zona“, – sakė prezidento patarėja.

„Jeigu bus sutarta dėl tikros karinės ginkluotės tiekimo, tai jau yra visiškas atsistojimas į Rusijos pusę šiame kare“, – akcentavo A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad Kinijos lyderis Xi Jinpingas šiuo metu lankosi Maskvoje, Rusijoje. Antradienį Kinijos ir Rusijos lyderiai susitiks dar vienam oficialiam pokalbiui. Pirmadienį Rusijos prezidentas ir atvykęs Kinijos lyderis turėjo neoficialias derybas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją