„Mes neturėtume kvestionuoti sumomis žmonių pasirinkimo. Tai yra, jeigu tam reikia išleisti milijonus, turime išleisti milijonus, jeigu reikia šimto tūkstančių, mes turime išleisti šimtą tūkstančių, nes yra gyventojų, mokesčių mokėtojų pasirinkimas. Tuos mokesčius sumoka žmonės, kurie dalyvavo rinkimuose“, – pirmadienį ryte ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Karbauskis.

„Geras meras savivaldybėje gali uždirbti tai savivaldybei, tos savivaldybės žmonėms tiek lėšų, kad tos lėšos, kurios išleidžiamos papildomiems rinkimams yra ne tas klausimas“, – taip pat akcentavo jis.

Kaip anksčiau Eltai teigė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė, pakartotiniai rinkimai vienoje apygardoje preliminariais skaičiavimais kainuos apie 700 tūkst. eurų.

„Valstiečių“ lyderis atkreipė dėmesį ir į tai, kad mero posto įvairiose savivaldybėse siekė net 27 Seimo nariai, tačiau jį pavyko laimėti tik LVŽS kandidatui A. Nekrošiui.

„Kitiems galbūt nepavyko patekti į merus dėl to, kad žmonės jais nepasitikėjo. Mūsų kandidatas Arvydas Nekrošius sulaukė žmonių pasitikėjimo, jis yra išrinktas meru. Tai rodo, kad mes pasiūlėme vieną iš kandidatų, kuris pasirodė geriausias Raseinių rajone“, – džiaugėsi jis.

Sekmadienį vykusiame II-jame merų rinkimų ture dėl savivaldybės lyderių postų varžėsi 5 Seimo nariai, tačiau mero postą iškovojo tik vienas – LVŽS kandidatas A. Nekrošius. Politikas Eltai patvirtino, jog iškeis parlamentaro mandatą į Raseinių rajono mero postą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus visus balsus Raseinių savivaldybės rinkimų apylinkėse, A. Nekrošius surinko 52,75 proc. rinkėjų balsų. Tuo metu jo konkurentas, konservatorius ir dabartinis meras Andrius Bautronis liko antras su 46,32 proc. balsų.

Kitiems kandidatams Seimo nariams rinkimai buvo nesėkmingi. Elektrėnuose kandidatavusi Laisvės partijos atstovė Silva Lengvinienė (37,66 proc.) nusileido konkurentui, Liberalų sąjūdžio atstovui Gediminui Ratkevičiui (60,05 proc.).

Kėdainiuose mero posto siekė „darbietis“ Viktoras Fiodorovas (47,89 proc.), tačiau įtemptoje kovoje kandidatą aplenkė socialdemokratas Valentinas Tamulis (50,01 proc.).

Konservatorių Joną Gudauską (46,12 proc.) suskaičiavus beveik visus balsus (26 apylinkėse iš 27) aplenkė politinio komiteto „Vardan Šilalės krašto“ atstovas Tadas Bartkus (52.68 proc.).

Tuo metu Klaipėdoje prieš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatą Audrių Petrošių (36,85 proc.) nugalėjo politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis Arvydas Vaitkus (61,64 proc.).