Specialioje transliacijoje „Rytas po rinkimų su ELTA“ A. Vaitkus sakė, kad vienas didžiausių uždavinių, kuris dabar jo laukia, yra pradėti formuoti valdančiąją koaliciją.

Paklaustas, ar būtų galima koalicija su rinkimus Klaipėdoje pralaimėjusio Remigijaus Žemaitaičio komanda, A. Vaitkus atkreipė dėmesį: „Visų pirma, mano požiūriu, R. Žemaitaičiui ir jo komandai labai pavyko rinkimai. Tai yra antra pagal dydį galima frakcija iš 7 žmonių. Galvoju, kad tai yra vienas iš pagrindinių derybininkų, su kuriuo teks kalbėti apie Klaipėdos miesto valdymą ir ateitį.

Antras žmogus, kuris taip pat prieš antrą turą išreiškė pasitikėjimą ir palaikymą, yra Ligitos Girskienės (Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos atstovės, – aut. past.) vadovaujama politinė jėga“, – pastebėjo naujasis Klaipėdos meras.

Komentuodamas praeitų rinkimų nesėkmes, A. Vaitkus sakė: „Per praeitus rinkimus patyrėme pakankamai aštrią ataką iš kitų politinių jėgų mūsų jaunos politinės sudėties atžvilgiu: nebuvome nė vienas valstiečių partijos narys, kurie patekome į miesto tarybą. Tiesiog nešėmės su jais bendrą vėliavą.

Bet žmonės matė, ką darėme 4 metus. Galbūt buvo žinutės, kurios buvo siunčiamos iš kitų politinių jėgų, pakankamai rimta ataka iš žiniasklaidos, bet žmonės pamatė, kad viskas pasitvirtino priešingai: mes kovojome už tai, kad būtų tvarkomas senamiestis, mes nuolatos kalbėjome, kad trūksta parkavimo.

Mums, ypač dažnai tuo kaltino mane asmeniškai vadovaujant Klaipėdos uostui, kad man nerūpi ekologija, priešingai pavyko išvalyti Malkų įlanką – tai yra didelė akvatorijos dalis, kurioje daug metų buvo įvairiausių nuosėdų.

Kalbėjau daug metų, kad ataskaitos rodo: didžiausia tarša yra miestų gatvėse ir tai nebūtinai yra tik Klaipėdoje. Tokių pat problemų turi Vilnius, Kaunas ir kiti didieji miestai.

Mes kalbėjome apie želdinimą, parkavimą, nepritarėme parkavimo sistemos apmokestinimui Klaipėdos mieste – visą tai žmonės matė.

Žmonės mane pažįsta Klaipėdos mieste, jie matė mano darbus. Aš 20 metų dirbau transporto sistemoje, Klaipėdos uostas tapo dideliu ir aš eidamas į rinkimus tiek prieš 4 metus, tiek dabar sakau: mūsų komandos tikslas po to, kai Klaipėdos uostas Baltijos jūroje tapo lyderiu, yra sutvarkyti Klaipėdos uostą. Žmonės tuo patikėjo. Ačiū jiems labai už pasitikėjimą“, – dėkojo A. Vaitkus, žadėjęs skirti nemažą dėmesį ir sveikatos sistemai Klaipėdoje.

Naujojo mero oponentai konservatoriai, apie A. Vaitkų kalbėjo, kad gali būti, jog Klaipėdoje turėsime naują Visvaldą Matijošaitį.

Apie tai A. Vaitkus atsakė: „Turbūt ši politinė jėga yra geri specialistai klijuoti etiketes ir šaipytis iš žmonių arba lyginti kažką su kažkuo. Viską parodo darbai.

Aš turėjau daug kaltinimų savo atžvilgiu, ypač, kai pasukau į politiką.

Kol buvau Susisiekimo ministerijos viceministru, kol buvau uosto vadovu, buvau geriausias uosto vadovas visų laikų – taip byloja apdovanojimai, įvertinimai, padėkos. Bet kai tik pasukau į politiką, iš karto tapau vos ne Lietuvos priešu.

Bet žmonės mato, suvokia jo darbus. Paėmus V. Matijošaitį, tai, kas susiję su jo darbais Kaune, kaip matėte, žmonės jį išrinko. Gali tai kažkam patikti ar nepatikti, bet, mano požiūriu taip pat, Kaunas per paskutinius 4 metus stipriai pasikeitė. Kaunas šiandien yra didelis traukos objektas jaunajai kartai, nes ten darosi miela ir patrauklu gyventi. Tai netgi sudaro savotišką konkurenciją Vilniui.

Mums, klaipėdiečiams, reikia stipriai pasistengti ir per artimiausią laiką parodyti, kad šis miestas taip pat taps gražiu ir patraukliu gyventi. Čia bus galima turėti savirealizaciją, sutvarkyti senamiestį, leisti pastatyti verslui daug gražių namų apie Dangės upę ir sukurti tokią oazę, kokią mačiau daugelyje pasaulio uostamiesčių“, – sakė A. Vaitkus.

Nepaisant konservatorių kritikos, A. Vaitkus neatmeta galimybės formuojant koaliciją, kviesti visas politines jėgas, neišskiriant konservatorių.

A. Vaitkus neneigė, kad prie jo pergalės galėjo prisidėti ir iki šiol Klaipėdai vadovavusio Vytauto Grubliausko sprendimas į šiuos rinkimus eiti su kita politine jėga – Lietuvos socialdemokratų partija.

„Gerbiamas meras padarė net keletą klaidų. Mane tai kažkiek stebino: visų pirma du kartus pasakyti: „Aš tikrai nepretenduosiu į mero poziciją, noriu būti tik miesto Taryboje“ ir staiga ta pozicija keičiasi.

Ilgamečiam politikui pasakyti, kad esu liberalas, bet dabar būsiu socialdemokratas buvo klaida. Padaryta klaida turbūt nesumenkina paties žmogaus, bet Klaipėdos miesto gyventojai tai įvertino labai kritiškai – akivaizdu pagal rezultatus“, – neabejojo A. Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)