„(Savivaldos – ELTA) rinkimai yra labai sudėtingi, nemalonus ir nelabai teigiamas signalas prieš artėjančius nacionalinius rinkimus. Tai, be abejo, konservatorių partija ir Laisvės partija, kuri negavo nei vieno (mero – ELTA) mandato ir bendrai tarybos narių atstovavimas bus labai mažas“, – pirmadienį ryte ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Zuokas.

„Tai, sakyčiau, čia skamba tokie įspėjimo varpai arba ir blogesni signalai. Šiuo atveju aš manau, kad šitos dvi partijos šiandien yra savivaldos rinkimuose pasirodžiusios ženkliai prasčiau negu tradiciškai ir negu jos tikėjosi“, – pridūrė politikas.

Pasak jo, šių metų savivaldos rinkimai buvo įžanga į artėjantį kitų metų rinkimų sezoną, kai Lietuvos gyventojai rinks atstovus tiek į Seimą, tiek į Europos Parlamentą.

„Tai yra tam tikra įžanga artėjančiam nacionaliniam rinkimų sezonui, kalbant apie Seimo rinkimus, taip pat Europos Parlamento rinkimus ir panašius dalykus“, – pažymėjo A. Zuokas.

ELTA primena, kad penkiose savivaldybėse mero postai atiteko Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams, kurių kandidatas Saulius Jauneika pirmame ture laimėjo Molėtuose, Palangoje – Šarūnas Vaitkus. Antrame ture mero postą pasiekė Dainius Bardauskas Kupiškio rajone, Pasvalio rajone – Gintautas Gegužinskas. Vilniuje Artūrą Zuoką nurungė Valdas Benkunskas.

Laisvės partija šių metų savivaldos rinkimuose liko be mero posto – Silvai Lengvinienei, patekusiai į antrąjį rinkimų turą, nepavyko nurungti Liberalų sąjūdžio kandidato Elektrėnuose.