Benkunskas: prasidės kalbos apie konkrečius darbus

Išrinktas Vilniaus miesto meras V. Benkunskas dėkojo vilniečiams už parodytą pasitikėjimą. Jis įvardijo artimiausius darbus

„Ir jų sprendimą leisti Vilniui judėti pirmyn, nesižvalgyta atgal. Ir, žinote, kiekviena pergalė tuoj pat sukuria tam tikrą atsakomybės jausmą. Būtent toks momentas ir yra. Pasiekus tą keltą tikslą – įtikinus vilniečius pasirinkti jiems mūsų siūlomą kryptį, dabar jau prasideda kitas etapas.

Jau yra planavimas artimiausių darbų, tikslų, koalicijos formavimas. Nuotaikos ir yra apie tai – darbingos“, – pirmadienio rytą sakė V. Benkunskas.

Paklaustas apie Vilniaus miesto ateitį, išrinktas meras V. Benkunskas teigė, jog dabar prasidės koalicijos formavimas.

„Darbas Vilniaus miesto savivaldybėje, tiek taryboje, tiek mero kabinete, tikiuosi, kad bus sklandus. Mes čia jaučiamės komfortabiliai, nes čia turime visų laikų didžiausią frakciją – 19 mandatų. Ji leis mums burti valdančiąją koaliciją aplink save.

Ką ir sakėme po pirmojo rinkimų turo, kad mūsų tradiciniai partneriai – liberalios jėgos, šiuo atveju Laisvės partija yra pakviesta kalbėtis. Ir dabar pakartojome socialdemokratams, kurie po pertraukos grįžo į Vilniaus miesto tarybą, juos irgi kviestume kalbėtis dėl galimų darbų taryboje.

Trijų frakcijų koalicija leistų mums turėti tikrai skaitlingą daugumą miesto taryboje, kas savaime užtikrina tikrai efektyvų ir sklandų darbą taryboje“, – kalbėjo V. Benkunskas.


Jis teigė, jog būtent šis darbas bus „pirmųjų dienų“. Tikėtina, kad pirmieji skambučiai bus padaryti dar pirmadienį.

„Turime daugiau nei mėnesį laiko iki pirmojo posėdžio, jis yra numatytas balandžio 26 dieną. Tikrai neabejoju, kad tiek koalicija, tiek ir darbų programa, kas yra mūsų žemėlapis, ką mes per ateinančius ketverius metus turime padaryti, bus sudėlioti ir pradėsime darbus“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Politikas pabrėžė, jog pirmiausia kalbėsis su Laisvės partija ir LSDP. O jeigu nepavyktų, būtų žvelgiama į kitus tarybos narius, sakė V. Benkunskas.

Išrinktas Vilniaus miesto meras sutiko, jog šių rinkimų rezultatų TS–LKD bendruomenė negali vadinti didele pergale.

„Bet pergalė Vilniuje yra tikrai istorinė. Nes mes Vilniuje mero tokio tikro, galima sakyti, net ir neturėjome jau senokai. Tos pozicijos, kurios šiandien yra Vilniuje mums leidžia sakyti, kad pagrindinis valstybės miestas yra mūsų pergalės rankose“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Vertino pasiekimus visoje šalyje

TS–LKD rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas teigė, jog TS–LKD pasiekimai visoje Lietuvoje netolygūs, nes regionuose situacija yra „sunkesnė“.

„Reikia analizuoti, kodėl yra vieni ar kiti pralaimėjimai, vienose ar kitose savivaldybėse. Be abejo, džiaugiamės Vilniumi, kadangi jis atsveria pusę Lietuvos savivaldybių savo dydžiu ir svarba. O dėl regionų reikia analizės, reikia gilios ir išsamios analizės“, – tikino konservatorius A. Vyšniauskas.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderė Vilija Blinkevičiūtė dar rinkimų naktį vardijo priežastis, kodėl valdančiosios Tėvynės sąjungos rinkimų rezultatai yra būtent tokie. A. Vyšniauskas ironizavo, kad V. Blinkevičiutei iš „Briuselio gal šiek tiek lengviau matosi vaizdas regionuose“.

„Bet kalbant rimtai, manau, kad yra tam tikras mišinys įvairių priežasčių. Kai kuriose savivaldybėse matome, kad buvo praleistas laikas atsinaujinti, kad žmonės norėjo naujo mero, kitose savivaldybėse matome, kad nacionalinės politikos tam tikri sprendimai galėjo turėti įtaką.

Reikia suprasti, kad būnant valdančiojoje daugumoje, būnant nacionalinėje valdžioje turi visada neigiamą efektą, baudimo efektą net tam tikra prasme. Manau, kad tų priežasčių yra daug. Kuri iš jų buvo lemianti šiandien yra sunku pasakyti. Manau, kad tokios ir nėra. Bet kombinacija buvo, tam reikia gilesnės analizės“, – sakė jis.

TS–LKD frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė priminė, jog valdančiojoje daugumoje veikia ne tik konservatoriai, bet ir dvi liberalios politinės jėgos: Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija.

„Liberalų sąjūdis, man atrodo, kad pakankamai gerai pasirodė, pagerindami ir savo rezultatus. Kai kalbame apie nacionalinės politikos poveikį regionams, turbūt būtų sunku pasakyti, ar ir kiek turėjo įtakos. Nes jeigu žiūrėtume pagal jų laimėjimus, tai juos regionuose išgirdo. (…) Arba tai neturi visiškai jokios įtakos. Tai gana sunku pasakyti, bet analizuosime tas priežastis“, – sakė R. Morkūnaitė–Mikulėnienė.

Ji teigė, jog partija įvertins rinkimų rezultatus, bet tai neturėtų privesti prie kalbų apie partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio atsakomybę.

A. Vyšniauskas tikino, jog Tėvynės sąjunga yra vienintelė partija, kuri „laimėjo bent kokį didįjį miestą“,

„Man atrodo, kad Vilniaus pergalė atperka visus sunkumus kituose miestuose“, – teigė politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)