Specialioje transliacijoje „Rytas po rinkimų su ELTA“ dėkojo beveik 105 tūkst. jį palaikusių vilniečių.

„Tai – mano didžiausias rezultatas ir pasiekimas šiuose rinkimuose. Taip, aš šių rinkimų nelaimėjau, bet tuo ir graži ta demokratija.

Turime stiprią frakciją ir aš ar mano komanda niekada nesielgtume neatsakingai tų asmenų atžvilgiu, kurie mumis pasitikėjo balsus, taip pat problemas ar rūpesčius“, – sakė A. Zuokas.

Politikas žada, kad, jau šiandien, išklausęs per rinkiminę kompaniją vilniečių bėdų, ruoš pirmus du raštus: vieną – į „Vilniaus vandenis“ ir savivaldybę dėl Naujosios Vilnios gatvės, kur jau daug metų teka kanalizacija, o taip pat dėl Tarandės požeminio pravažiavimo į Tarandės gyvenvietę.

Paklaustas, kaip vertina kovą su Vilniaus meru tapusiu konservatorių kandidatu Valdu Benkunsku, A. Zuokas atsakė: „Visą laiką rinkimai yra maratonas. Suprantama, rinkimų kampanijoje būna visko – kaip ir šioje. Aš ir mano komanda turėjome tam tikrų nemalonių, peržengiančių politines ribas kovos būdų ir metodų prieš mus, bet aš jau įpratęs – tai vyksta beveik per visus rinkimus.

Be abejo, turime nusiskundimų dėl Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) darbo, ypač dėl akibrokšto vakar, kuomet iš mūsų stebėtojų buvo atimta galimybė dalyvauti ir stebėti rinkimus beveik 30-je apylinkių“, – teigė A. Zuokas. Pasak jo, jau vakar dėl to buvo parašytas skundas, kaip ir dėl kitų pažeidimų.

Kartu politikas neslėpė turintis planų kandidatuoti į Seimą: „Natūralu, turint tokį didelį pasitikėjimą mieste, o esu vienas iš partijos vadovų, ir politiko duona dalyvauti rinkimuose. Dar, aišku, kažkokių sprendimų nesame priėmę, bet natūralu, kad sekantis rinkimų sezonas bus ir mūsų [kaip partijos], ir mano darbotvarkėje“, – neslėpė partijos „Laisvė ir teisingumas“ vadovas.

Paklaustas, ar dar kartą bandytų dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose, A. Zuokas atsakė: „Nežinau, kas bus po 4 metų, bet greičiausiai – taip, po keturių metų vargu, ar bus minčių kandidatuoti. Bet, aišku, šiandien dar sunku spręsti, kas bus. Gal taip blogai dirbs naujai išrinktas meras, kad vilniečiai patys paprašys“.

Į klausimą apie Prezidento rinkimus A. Zuokas atsakė: „Manau, kad dar sunku šiandien kalbėti, bet „Laisvė ir teisingumas“ partijai šie rinkimai nacionaliniu mastu yra gana neblogi, nes surinkome daugiau negu 5 proc. balsų visoje Lietuvoje. Tai atitinkamai garantuoja partijai finansinę dotaciją – o tai labai svarbu ruošiantis artėjantiems rinkimus. Neabejoju, kad „Laisvė ir teisingumas“ dalyvaus, nežinau, ar visuose rinkimuose“.

A. Zuokas komentavo, kad, jeigu būtų išrinktu miesto meru, galimybes surinkti valdančiąją daugumą turėtų kitokią, negu dabar konservatoriai.

„Jie turi daug mandatų. Jiems užtenka tik vieno, maksimum dviejų partnerių, jų logiškas sprendimas [daryti koaliciją be A. Zuoko]. Bet, jeigu konservatoriai ir „Laisvės partija“ sudarys branduolį miesto Taryboje, turint omeny, kad „Laisvės partija“ gins savo sprendimus, tarp jų – ir klaidas, kurios buvo padarytos, Vilniaus mieste iš esmės nelabai kas keičiasi. Tik rokiruotė vyksta tarp miesto vadovų“, – mano A. Zuokas.

Kartu jis apie savo partiją sakė: „Mes esame aktyvūs žmonės. Kai kam kelia alergiją tas mūsų aktyvumas, galbūt yra ir konkurencinė baimė. Mano komanda, kurie pateko į Tarybą, yra žinomi ir profesionalūs žmonės. Jeigu bus mums sudaryta galimybė mums dirbti ar opozicijoje, ar kitais formatais, mes, žinoma, juos svarstytume. Dabar, kaip opozicijoje esame aktyvūs, taip ir toliau darysime“.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryboje Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai iškovojo 19 mandatų, po 9 – partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Laisvės partija, 7 – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, 4 – Lietuvos socialdemokratų partija, 3 – Nacionalinis susivienijimas.

Plačiau apžvelgęs savivaldos rinkimus, A. Zuokas sakė: „Be Vilniaus šie rinkimai yra labai sudėtingi, nemalonūs ir nelabai teigiamas signalas prieš artėjančius nacionalinius rinkimus konservatorių partijai, na ir Laisvės partijai, kuri negavo nė vieno mandato ir bendrai tarybos narių atstovavimas bus labai mažas.

Sakyčiau, skamba įspėjimo varpai arba blogesni signalai. Manau, kad šios dvi partijos savivaldos rinkimuose yra pasirodžiusios ženkliai prasčiau, negu tikėjosi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)