„Savivaldybos tarybų ir merų rinkimai dar kartą parodė, kad socialdemokratų partija yra rimta ir galinga partija, kuria pasitiki žmonės visoje Lietuvoje. Todėl šie rinkimai yra mūsų partijos laimėjimas“, – sekmadienį vakare LSDP štabe žurnalistams teigė V. Blinkevičiūtė.

Politikė pabrėžė, kad socialdemokratai visoje Lietuvoje gali turėti 16 ar 17 merų, o tai daugiau, negu buvo prieš kuris metus.

„Jeigu bus 16, 17 merų, tai daugiau nei prieš keturis metus“, – sakė ji.

R. Duchnevič pasirodymas – didžiulis laimėjimas

Tuo tarpu vertindama LSDP kandidato į Vilniaus rajono merus Robert Duchnevič pasirodymą, V. Blinkevičiūtė akcentavo, kad kaip bepasibaigtų rinkimai, socialdemokratų kandidato rezultatus galima vertinti kaip laimėjimą.

„Rezultatas, kurį pasiekė Robert Duchnevič Vilniaus rajone yra didžiulis laimėjimas, nes bene 30 metų buvo taip, kad Vilniaus rajone meras buvo išrenkamas iš pirmo turo. Robertas Duchnevičius dar kartą parodė, kad Vilniaus rajono žmonės nori pokyčių, jog jiems reikia daugiau diskusijų, demokratijos ir jie nebenori gyventi taip, kaip gyvenę“, – tikino europarlamentarė.

Ji nedrįso spėti, ar R. Duchnevič laimės rinkimus, tačiau dar kartą pabrėžė, kad jau pirmo turo rezultatai yra didžiulis laimėjimas

„Jau dabar Robertas Duchnevič laimėjo, jau po pirmo turo tai buvo didžiulis laimėjimas“, – pabrėžė V. Blinkevičiūtė.

Kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture W. Urban surinko 46,63 proc. rinkėjų balsų, o R. Duchnevič – 25,48 proc. balsų.

Antrasis turas Vilniaus rajono mero rinkimuose įvyko pirmą kartą, po dešimtmečius trukusio LLRA-KŠS valdymo. R. Duchnevičiui palaikymą pastarosiomis savaitėmis išreiškė premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo nariai iš konservatorių partijos, Vilniaus rajono Centro koalicijos atstovai bei visuomenininkas Andrius Tapinas, skyręs didelį dėmesį kandidato R. Duchevič sėkmei prieš antrąjį rinkimų turą.

Vilniaus rajono savivaldybės taryboje 18 mandatus iškovojo LLRA-KŠS (49,03 proc.), 7 mandatai teko LSDP (18,82 proc.). Centro dešinės koalicija (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Laisvės partija) gavo 6 mandatus (17,56 proc.).

LLRA-KŠS turi pakankamai mandatų, kad jai nereikėtų koalicijos partnerių ir galėtų turėti daugumą savivaldybės taryboje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)