„Partijų dauguma, tiek kairės pakraipos, tiek dešinės pakraipos, centro ir apskritai iš visų pusių, vienijasi prieš mus. Valstybės vadovai, premjerė, Seimo pirmininkė, greičiausiai piktnaudžiauja savo tarnybine padėtimi ir agituoja, kad nebalsuotų žmonės šioje apygardoje už mus“, – sekmadienio vakarą žurnalistams sakė W. Tomaszewski.

LLRA-KŠS pirmininkas tvirtino, kad į bandymus pakeisti rinkimų rezultatus įsivėlė ir Lietuvos šaulių sąjunga. Anot jo, Vilniaus rajone šauliai gąsdino rinkėjus. Visgi W. Tomaszewskis mestų kaltinimų nedetalizavo.

„Labai nepaprasti buvo rinkimai, labai didžiulis ažiotažas. Ir šiandien buvo dar viena staigmena – atvažiavo du šimtai šaulių sąjungos karių ir įbaugino mūsų rinkėjus. Tai yra skandalas, bet šiandien apie skandalus nekalbėsime“, – tikino politikas.

„Jeigu yra krūva pažeidimų, kaip buvo šiandien, kai kandidatas iš socialdemokratų pusės yra šaulys ir į rinkimus atvažiuoja 200 pagalbininkų, tai negalima laikyti rinkimų nešališkais“, – pridūrė jis.

Kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatas Waldemar Urban surinko 46,63 proc. rinkėjų balsų, o Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovas Robert Duchnevič – 25,48 proc. balsų.

Antrasis turas Vilniaus rajono mero rinkimuose įvyko pirmą kartą, po dešimtmečius trukusio LLRA-KŠS valdymo. R. Duchnevičiui palaikymą pastarosiomis savaitėmis išreiškė premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo nariai iš konservatorių partijos, Vilniaus rajono Centro koalicijos atstovai bei visuomenininkas Andrius Tapinas, skiriantis didelį dėmesį kandidato R. Duchevič sėkmei prieš antrąjį rinkimų turą.

Vilniaus rajono savivaldybės taryboje 18 mandatus iškovojo LLRA-KŠS (49,03 proc.), 7 mandatai teko LSDP (18,82 proc.). Centro dešinės koalicija (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Laisvės partija) gavo 6 mandatus (17,56 proc.). LLRA-KŠS turi pakankamai mandatų, kad jai nereikėtų koalicijos partnerių ir galėtų turėti daugumą savivaldybės taryboje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)