„Aš manau, kad mano varžovai neturės (pagrindo – ELTA) skųsti. Jie turėjo visas galimybes, visą laiką agituoti ir dalinti medžiagą, lankytis kolektyvuose“, – sekmadienio vakarą LRT žurnalistei sakė K. Tubis.

Po Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimų, apie tai, kad svarstoma reikalauti surengti naujus rinkimus Anykščiuose buvo užsiminęs pats K. Tubis. Pasak kandidato, į Anykščių vadovo postą, jam ir jo varžovui rinkimuose – Lietuvos socialdemokratų partijos iškeltam Dainiui Žiogeliui – nebuvo sudarytos vienodos sąlygos.

ELTA primena, kad VRK susilaukė daug kritikos dėl sumaištį sukėlusių sprendimų Anykščių ir Visagino savivaldybėse. Šiose savivaldybėse po pirmojo mero rinkimų turo iš kovos buvo pašalinti, o po to vėl grąžinti du kandidatai.

Panevėžio apygardos teismui vasarį nusprendus, kad K. Tubis yra kaltas dėl prekybos poveikiu ir jam uždrausta ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje, kovo 7 d. VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, pašalino politiką iš rinkimų, kuriuose jis jau buvo patekęs į antrą turą.

Šis sprendimas buvo apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Teismas panaikino VRK sprendimą šalinti K. Tubį iš rinkimų, komisija politiką sugrąžino į kovą dėl Anykščių rajono mero pozicijos.

VRK duomenimis, Anykščių rajono meru tapo „valstietis“ Kęstutis Tubis, surinkęs 51,86 proc. rinkėjų balsų. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, socialdemokratas Dainius Žiogelis surinko 45,75 proc. balsų ir liko antroje vietoje.

Kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas K. Tubis surinko 29,39 proc. rinkėjų balsų, o antroje vietoje likęs socialdemokratas D. Žiogelis – 19,45 proc. balsų.

Anykščių rajono savivaldybės taryboje 7 vietas laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (26,29 proc.). Po 5 mandatus laimėjo socialdemokratai (20,6 proc.) ir konservatoriai (17,25 proc.). Po 4 atstovus taryboje turės Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ (14,9 proc.) ir Liberalų sąjūdis (13,51 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)