S. Skvernelis, kurio vadovaujama Demokratų sąjunga antrame ture turi 6 kandidatus, spėjo, kad iš jų kokie 4–5 turėtų laimėti.

„Panašu, kad Lazdijuose stipriai pirmauja Ausma Miškinienė, Šilutėje Vytautas Laurinaitis ir taip pat pirmauja Alytaus rajone“, – komentavo S. Skvernelis.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, Daiva Žeimytė-Bilienė, Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga

A. Veryga sakė, kad valstiečiai norėtų po antro turo turėti visus 10 į antrą turą išėjusių merų, bet nesiryžo prognozuoti, kiek jų būtų realu turėti – esą įvairiai gali susidėlioti ir, pvz., protesto balsai. Tačiau ypatingos viltys dedamos į Šiaulių rajoną, Panevėžio rajoną, kur LVŽS merai dirbo ir anksčiau.

Paklaustas apie rezultatus didžiuosiuose miestuose, A. Veryga sakė, kad partija yra patenkinta rezultatais Kaune: „Kaune mes esame patenkinti rezultatais, nes Kaune niekada nesame turėję frakcijos, dabar turime 4 narius taryboje. Tai, aišku, turbūt nėra toks rezultatas, kurio norėjome, nes programa maksimum buvo antras turas, bet pritrūko ir tikrai mažiau dabar surinko „Vieningas Kaunas“ ir meras, negu praeituose rinkimuose.

Tikrai žengėme žingsnį į priekį ir Klaipėdoje, Kaune turime narių taryboje. Sakyčiau, tai visai neblogas rezultatas, nes prieš tai nė vieno žmogaus neturėjome.

O dėl Vilniaus – atskira tema sostinė ir koks rinkėjas – dešinys ar kairys. Labai mėgsta jį savintis. Sako, kad dideli miestai – labiau dešinė. Bet klausimas, kas yra ta dešinė dabar. Ar iš tikrųjų tie, kurie sako, kad dešinė, tokie ir yra. Ar nėra, kad mieste yra dešinė, o regione – kairė. Manau, kad nacionaliniai rinkimai truputį tuos rinkimus pagrynins“, – spėjo A. Veryga.

Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga

S. Skvernelis anksčiau buvo LVŽS narys, tačiau sukūrė naują partiją į kurią perėjo dalis LVŽS narių. Nepaisant to, anot S. Skvernelio, jų užsakymu atlikti sociologiniai tyrimai rodo, kad abi politinės partijos yra orientuotos į skirtingą rinkėją ir rinkimų rezultatai tą patvirtina.

„Seimo rinkimuose, manau, bus analogiškai. Mes esame skirtingo elektorato atstovai. Mes, tikriausiai, esame vieni iš tų, kur su socialdemokratais teks kariauti, kovoti ar konkuruoti“, – mano S. Skvernelis.

A. Veryga sakė: „Mums šie rinkimai buvo labai svarbūs vien dėl to, kad pažiūrėtume, kiek išsipildė tos „laidotuvių“ prognozės, kurios buvo sakytos: suskilo, kažkas kažką turėjo suvalgyti. Nieko panašaus neįvyko.

Aišku, matyt, dalį elektorato dalinasi šitos dvi politinės jėgos. Tam tikrą dalyką matome mes, nes šiek tiek mažiau gavome mandatų taryboje, bet tikrai ne tiek, kiek buvo prognozuojama.

Sutikčiau su Sauliumi, kad mes gryninamės tam tikrą elektoratą ir manau, kad pakankamai aiškiai mes save pozicionuojame, kokios mūsų pažiūros ir esame gana unikalūs, nes tuos dalykus, apie kuriuos kalbame, ir kitos politinės partijos bando sakyti. Neturime konfliktų regione ir tai yra mūsų stiprybė“.

S. Skvernelio nuomone, savivaldos rinkimai yra asmenybių, vietos lyderių kova.

Saulius Skvernelis

„Jeigu žmonės matė, kad meras dirbo sėkmingai, dauguma nelinkę rizikuoti ir rinktis kažko kito, išskyrus tuos atvejus, kai per dešimtmečius jiems nusibosta ta pati dauguma, tas pats meras, kuris dažniausiai būna viskam arba daug kam abejingas, tada pokytis įvyksta.

Bet iš karto pakeisti 2–3 kadencijas sėkmingai dirbantį merą praktiškai neįmanoma. Be to, ką darbai rodo, yra ir administracinis resursas didžiulis: yra savivaldybės, kur nuo administracijos vadovo, iki mokyklos valytojos turi būti tos pačios partijos nariai ir, deja, mes matome ir šiuose rinkimuose, kad tada vežami žmonės, organizuojama rinkiminė kampanija. Tikrai teko vaikščioti pačiam nuo durų iki durų, nuo namo iki namo – tokie dalykai matosi“, – teigė S. Skvernelis.

S. Skvernelis neslėpė, kad Demokratų sąjunga tikėjosi tarybos narių Vilniaus ir Kauno savivaldybėse, tačiau pritrūko 12 balsų.

„Deja, sunkiai suvokiama, kad neįmanoma įrodyti rinkimų komisijai, jog 12 balsų per kelių šimtų tūkstančių miestą neįmanoma perskaičiuoti. Ir, aišku, pritrūko Vilniuje iki frakcijos. Jeigu būtume turėję šituose dviejuose miestuose savo tarybos narius, frakcijas, sakyčiau, kad lūkesčiai buvo tokie, kokie buvo“, – sakė Demokratų sąjungos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)