Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus 9 apylinkių balsus Vilniaus mero rinkimuose, pirmauja A. Zuokas, surinkęs 58,39 proc. rinkėjų balsų. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Valdas Benkunskas surinko 40,34 proc. balsų.

TS-LKD rinkimų štabo vadovas A. Vyšniauskas sekmadienio vakarą žurnalistams teigė, kad šie pirmieji rezultatai susiję Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos rinkėjų parama A. Zuokui.

„Tai yra apylinkės, kuriose stipriausia būna Lenkų rinkimų akcija, tai visiškai normalu, kad taip dažniausiai būna, kad lenkiškai kalbantys, rusiškai kalbantys Vilniaus gyventojai balsuoja už A. Zuoką, tiesiog jie turi kažkokį ypatingą santykį“, – komentavo A. Vyšniauskas.

Jis tikino, kad pirmieji rezultatai tikrojo rinkimų rezultato vaizdo dar neparodė.

„Reikia sulaukti Vilniuje didžiųjų apylinkių iš centro, Antakalnio, visų kitų ir tada rezultatas bus kitoks“, – aiškino A. Vyšniauskas.

Kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture Vilniaus mieste daugiausiai balsų surinko – 30,79 proc. – ir į antrą rinkimų turą pateko TS-LKD atstovas V. Benkunskas. Į antrą turą pateko ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas, buvęs sostinės meras A. Zuokas, pirmame ture surinkęs 21,4 proc. rinkėjų balsų.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje TS-LKD iškovojo 19 mandatų, po 9 – partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Laisvės partija, 7 – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, 4 – Lietuvos socialdemokratų partija, 3 – Nacionalinis susivienijimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją