„Aišku, mes blaiviai mąstome, suprantame, kad labai sudėtinga kovoti su administraciniu aparatu, nes matome ir šiandien yra kiek fiksuojama visokiausių pažeidimų, pavežimų, kai neblaivūs žmonės eina į rinkimus. Suprantame, kad ne iš pilietinės valios turbūt jie ten eina“, – socialdemokratų būstinėje žurnalistams komentavo kandidatas.

Jis taip pat reiškė džiugesį, kad ir aktyvumas rinkimuose didesnis bei reiškė viltį, kad „šiandien pamatysime įdomius rezultatus“.

R. Duchnevičius prieš antrąjį rinkimų turą sulaukė nemažai paramos, pavyzdžiui, ir iš premjerės Ingridos Šimonytės.

„Smagu, kad šį kartą yra kažkoks faktorius per mano asmenį, kuris čia yra jungiamoji grandis. Ir tai nėra dėl to, kad kažkas prieš kažką veikia, nes oponentai kartais bando parodyti, kad štai, prieš juos nusitaikė <...>. Reikia suprasti, kad paramą išreiškė centro dešinės koalicijos partijos, jos dirbo opozicijoj Vilniaus rajone ir tai, turbūt, normalu“, – svarstė jis.

Tiesa, socialdemokratų atstovas pasipiktino, kad jo oponentui rinkimuose Waldemarui Urbanui paramą išreiškė kunigas. Tai, pasak jo, spaudimas.

„Oponentai naudojo <...> didelį administracinį aparatą, visų pirma. Kitas dalykas, net kai kur bažnyčios buvo pajungtos ir mes žinome, kad Šumske per mišias praeitą savaitę kunigas pasakė, kad žmonės didelę nuodėmę padarė ir 19 dieną reikia balsuoti už kitą kandidatą. Tai aš nežinau, ar čia nėra trečios šalies įsikišimas, man tai nepatinka iš tikro, mes turime Bažnyčią atskirtą nuo politikos“, – vertino R. Duchnevičius.

Paklaustas apie galimą būsimą koaliciją, jis teigė, kad sėkmės rinkimuose atveju, vis tiek turės tartis su 18 mandatų taryboje turinčia Lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA–KŠS).

„Jeigu aš laimėčiau tuos rinkimus, mes vis vien turėtume rasti santykį ir pati Lenkų rinkimų akcija turėtų su mumis kalbėtis, ir negalėtų kaišioti pagalių į ratus. Tada matyčiau, kad visos partijos turėtų kartu dirbti“, – kalbėjo R. Duchnevičius.

Be 18 LLRA–KŠS mandatų Vilniaus rajono taryboje 7 vietas turi socialdemokratai ir 6 Centro dešinės (konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos) koalicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją