Paklaustas, kas jį labiausiai nuvylė šiuose rinkimuose, A. Baranauskas sakė: „Man didžiausias nusivylimas šiuose rinkimuose yra tas, kad kandidatai kalbėjo „prieš“, o ne „už“. Kandidatai pasakojo, kodėl jų konkurentai yra blogi, bet nelabai pasakojo, kodėl jie yra geri. Taip dažnai būna politikoje, bet kartais mes sugebame to išvengti. Prisiminkime, kaip prieš 8 metus vienas iš argumentų, kuriuos atsinešė jau beveik buvęs meras Remigijus Šimašius: jis kalbėjo apie apsivalymą – ta kampanija patraukė žmones.

Dabar mes matėme aktyvų kalbėjimą „prieš“. Pirmajame ture praktiškai visi kandidatai pasisakė už gatvių atplatinimą. Gerai, kad atplantinsi, bet gal dar kažką sugalvosi, o ne vien sugriauti, ką padarė ankstesnis meras.

O antrame ture mes jau matėme tiesmuką purvo pylimą ir tiesmukas atakas, ypatingai prieš konservatorių kandidatą. Čia aš kalbu apie Vilniaus rinkimus.

Kiti rinkimai, kurie kėlė intrigą, buvo Kaune ir ta intriga buvo trumpa ir efermeriška, ji labai greitai išsisklaidė“, – šyptelėjo laidos pašnekovas.

A. Baranausko pastebėjimu, kartais per rinkimus buvo prieinama iki melo ribos ar net atviro melo teiginių. Tarp tokių jis paminėjo pasisakymus apie rusišką mazutą.

Komunikacijos specialistui į akis krito ir tai, kad kandidatams trūko gerų idėjų: „Matėme pagrindinius du kandidatus, kurie liko Vilniuje: vienas iš jų šitiek metų dirbo valdančiojoje koalicijoje ir staiga sako: „Be cirkų“. Bet ką tu darei iki šiol 8 metus? Kitas irgi ateina ir sako: „Aš būsiu prieš kamščius“. Bet tu jau tris kadencijas galėjai būti prieš kamščius ir ką padarei? Abu jie – esami arba buvę valdžios atstovai. Tai nėra kažkoks kandidatas, iššūkį metęs iš šono“.

Šie rinkimai, anot A. Baranausko, buvo įdomūs.

„Viena iš priežasčių, kodėl jie buvo įdomūs, kad nebuvo Remigijaus Šimašiaus, kuris būtų dominavęs šiuose rinkimuose, kaip ir ankstesniuose. Staiga paaiškėjo, kad nėra pagrindinio žaidėjo ir niekas nesugalvojo, ką gi pastatyti geriau.

Pripažinkime, kad nėra Lietuvoje taip blogai gyventi. Gyvenimas gerėja metai iš metų. Kada paskutinį kartą turėjome ekonominę krizę? Kada paskutinį kartą Vilniuje turėjome realių problemų?

Vilniuje didžiausios problemos pastaruoju metu vienais metais yra smėlis Lukiškių aikštėje, kitais metais – žolės aukštis.

Tada ateina tie 2 kandidatai, kurie neaišku, kas laimės. Būtų R. Šimašius, būtų pakankamai aiški ir pakankamai prognozuojama rinkimų baigtis. Jis tikrai galėjo susiimti ir išlaikyti tą populiarumą. Dabar pakankamai skirtingi kandidatai“, – mano A. Baranauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją