„Netekome žymaus intelektualo, muzikos istorijos ir estetikos žinovo, bei puikaus pedagogo, iš kurio mokėsi ne viena Lietuvos scenos menų atstovų karta. Reiklus sau ir kitiems, prof. J. V. Bruveris mūsų atmintyje liks gražiausių profesinių ir žmogiškųjų savybių pavyzdžiu“, – išplatintoje užuojautoje sakė šalies vadovas.

Prezidentas reiškia užuojautą prof. J. V. Bruverio artimiesiems, draugams ir visai Lietuvos kultūros bendruomenei.

Žinia apie netektį šeštadienio vakarą pasidalino velionio sūnus, naujienų agentūros ELTA vyriausiasis redaktorius Vytautas Bruveris.

„Jonas Bruveris. 1939.03.19 – 2023.03.18. Tėvo kelionė kartu – baigta“, – asmeninėje socialinio tinklo paskyroje liūdną žinią pranešė V. Bruveris.

Pranešama, kad su J. V. Bruveriu atsisveikinti bus galima nuo pirmadienio, kovo 20 d., 16.00 val., laidojimo namuose Vilniuje, prie šv. Petro ir Povilo bažnyčios, M. K. Paco g. 4.

Laidotuvės planuojamos antradienį, 13.30 val., Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Jonas Vytautas Bruveris buvo lietuvių muzikologas, profesorius ir pedagogas. J. V. Bruveris parašė biografinę apybraižą „Mikalojus Konstantinas Čiurlionis“ (1973), knygą „Lietuvos operos ir baleto teatras“ (2006). Sudarė knygas „Čiurlioniui – 100“ (1977), „Kiprui Petrauskui – 100“ (1988).

J. V. Bruveris nuo 1969 m. ilgus metus dėstė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje: muzikos istorijos, muzikos estetikos, muzikos kritikos disciplinas. 1993–1999 m. buvo Senato pirmininkas.

2006 metais jam skirta Lietuvos nacionalinė premija, o 2012-aisiais – ordino už nuopelnus Lietuvai Riterio kryžius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją