„Aš nusprendžiau taip pat surinkti Seimo narių parašus ir kreiptis dėl to, kad būtų organizuojama apkalta ir Seimo narei J. Sejonienei, kuri pasinaudojo kortele ponios J. Šiugždinienės – švietimo ministrės – ją užregistravusi“, – penktadienį parlamente surengtos spaudos konferencijos metu sakė P. Gražulis.

Kaip teigia politikas, Seimo Etikos ir procedūrų komisija pripažino politikę pažeidus Seimo statutą, kai ši plenarinio posėdžio metu užregistravo dėl motyvų pasisakyti Švietimo, mokslo ir sporto ministrę Jurgitą Šiugždinienę. Visgi, parlamento etikos sargai nutarė tik įspėti konservatorę dėl tokio netinkamo elgesio.

Dėl panašių aplinkybių pačiam P. Gražuliui gresia apkalta. Seimo Etikos ir procedūrų komisija pernai nustatė, kad P. Gražulis, balsuodamas už kitą Seimo narį Liną Jonauską, pažeidė Seimo statuto nuostatas ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą.

Etikos sargai įspėjo P. Gražulį, kad kiekvienas Seimo narys privalo balsuoti asmeniškai, ir balso teisė negali būti perduota kitiems asmenims.

Visgi, „laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius Seimo narių grupės vardu įregistravo nutarimo projektą dėl apkaltos P. Gražuliu. Jame siūloma sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri ištirtų jų siūlymą pradėti apkaltos procesą Seimo nario priesaiką sulaužiusiam parlamentarui ir pateiktų išvadą, ar yra pagrindo pradėti tokį procesą.

Komisiją siūloma sudaryti iš 11 Seimo narių. Jeigu Seimas pritartų, jai būtų pavesta iki šių metų gegužės 1 d. atlikti tyrimą bei pateikti išvadą.

Visgi, P. Gražuliui gresia apkalta ir kitu pagrindu. Praėjusių metų birželį Apeliacinio teismo sprendimu politikas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Byloje nustatyta, kad veikdamas privataus juridinio asmens, t. y. UAB „Judex“, interesais, jis neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis. Tokiais veiksmais P. Gražulis diskreditavo Seimą, sumenkino Seimo nario vardą, valstybės politiko patikimumą ir prestižą ir taip padarė didelę neturtinę žalą valstybei.

Visgi, P. Gražulis apskundė teismo nuosprendį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) ir taip nutolino bręstančios apkaltos procesus.