Savo suplanuotus darbus Seimas turės įvykdyti iki birželio 30 d. – iki sesijos pabaigos. Planuojama surengti 55 plenarinius posėdžius, iš jų 4 bus skirti opozicinių frakcijų darbotvarkėms.

Tarp svarbiausių sesijos darbų – mokesčių reforma.

Taip pat numatyta ilgalaikės priežiūros reforma, kurios tikslas – integruoti sveikatos ir socialines paslaugas ir sukurti vieną naują jų modelį su tvariu finansavimo mechanizmu. Tikimasi, kad tam skirti įstatymai padės padidinti ilgalaikės priežiūros paslaugų prieinamumą sparčiai senstančioje visuomenėje. Planuojamas ir specialiosios socialinės paslaugos – laikinojo atokvėpio ir jos finansavimo reglamentavimas.

Seimas pavasarį ketina priimti įstatymus, kuriais bus patobulinta pensijų kaupimo sistema.

Siekiant užtikrinti proporcingą ir teisingą baudimą už pačias pavojingiausias nusikalstamas veikas, parlamentarai planuoja peržiūrėti Baudžiamojo kodekso skyriaus „Nusikaltimai valstybės nepriklausomybei, teritorijos vientisumui ir konstitucinei santvarkai“ tam tikruose straipsniuose nustatytas sankcijas.

Seimo darbų programoje įrašyti įstatymų projektai, kuriais siūloma didinti teisėjų ir prokurorų pareiginės algos koeficientus ir spręsti bendrosios kompetencijos teismų darbo krūvio problemas.

Seimo darbotvarkėje išlieka Civilinės sąjungos įstatymo projektas. Mišrioje Seimo narių grupėje dirbanti Agnė Širinskienė siūlė šį projektą išbraukti iš pavasario sesijos darbų programos, tačiau tam nepritarta. Ketvirtadienį už tokį jos pasiūlymą balsavo 33 Seimo nariai, prieš buvo 55, susilaikė 22 parlamentarai.

Pavasario sesijos darbų programoje – daugiau kaip 460 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 92, Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda – 23, Seimo nariai (frakcijos) – 254 teisės aktų projektus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją