Darbietė I. Kačinskaitė–Urbonienė teiravosi premjerės, kaip K. Bartoševičius atsidūrė Tėvynės sąjungos sąraše į Seimą.

„Noriu paklausti premjerės I. Šimonytės, nes man atrodo, kad niekas šio klausimo jūsų neklausė. O kiek teko jus pažinti, jūs esate žmogus, kuris, jeigu rūpi, tai gilinasi į detales.

Galbūt jums yra žinoma, kas atvedė K. Bartoševičių į Tėvynės sąjungos sąrašą Seimo rinkimams?“ – tokį klausimą ketvirtadienį Vyriausybės vadovei uždavė opozicijos atstovė I. Kačinskaitė Urbonienė.

Premjerės atsakymas į šį klausimą buvo itin trumpas.

„Į jūsų klausimą, kiek jis su manimi susijęs, tai aš galiu pasakyti – ne, ir viskas“, – teigė I. Šimonytė.

Delfi primena, kad sausio 23 d. generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę–Nielsen dėl Seimo nario K. Bartoševičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo. Visgi, keletą dienų iki to, sausio 20 d. vakarą, būdamas komandiruotėje Čilėje pats politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), prašydamas panaikinti jo mandatą. Savo sprendimą jis argumentavo asmeninėmis priežastimis.

Seimo opozicijai ir žiniasklaidai keliant klausimus dėl K. Bartoševičiaus pasitraukimo iš parlamento aplinkybių, vėliau ėmė aiškėti naujos skandalo detalės. Paaiškėjo, kad tą patį penktadienį, kai politikas atsisakė mandato, V. Čmilytė–Nielsen buvo susitikusi su N. Grunskiene ir aptarė būsimą prokurorės kreipimąsi į Seimą. Tačiau, pasak jų, pokalbio metu nei K. Bartoševičiaus pavardė, nei politiko partinė priklausomybė nebuvo įvardinta.

Po kurio laiko pasirodė ir daugiau informacijos apie tą patį penktadienį vykusius Seimo pirmininkės susitikimus su koalicijos partneriais bei konservatorių seniūnės Radvilės Morkūnaitės–Mikulėnienės skambutį į Čilę.

Istorijos aplinkybės ėmė kelti klausimus Seimo mažumai, todėl ši nutarė sušaukti neeilinę parlamento sesiją ir inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl galimo informacijos apie ikiteisminį tyrimą nutekinimo K. Bartoševičiui. Visgi, iniciatyvai palaikymo pritrūko ir laikinosios tyrimo komisijos sudaryti nepavyko.

Savo ruožtu socialdemokratų partija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydami išsiaiškinti, kas galimai Seime nutekino slaptą informaciją K. Bartoševičiui, tačiau prokurorai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Iki šiol taip ir lieka neatsakyta, kas pakvietė K. Bartoševičių į TS–LKD rinkimų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)