Kinijos lyderio susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu vyks neišvengiamai aptariant Kinijos parengtą taikos planą, kurio esmė – kariuomenės išvedimas iš Ukrainos teritorijų ir Kremliaus režimo išsaugojimas. Akivaizdu, jog V. Putinas prašys karinės pagalbos ginklais bei amunicija, kurios Pekinas Maskvai iki šiol neskuba suteikti.

Ekspertams svarstant, kokia galėtų būti šio dviejų lyderių susitikimo politinė darbotvarkė, prieš dvi savaites Kinija žengė precedento neturintį žingsnį, paskelbė žemėlapį, kuriame Rusijos miestams ir gyvenvietėms nuo Vladivostoko iki Šiaurė jūros suteikti kiniškai pavadinimai. Svarbu pastebėti, jog šį žemėlapį sukūrė ir publikavo ne kokia nors kinų revanšistų grupė, bet kartografijos sritį kuruojanti Gamtos išteklių ministerija. O šį regioną, prieš 100 metų tapusį Rusijos imperijos dalimi, kinai iki šiol vadina istorine savo šalies teritorija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)