„Turime duomenis iš 15-os savivaldybių. Bendras skaičius, kad 20 proc. pamokų yra nepateisintų. Pagrindinis mūsų tikslas yra vaikas, jo interesas, gerovė ir turime užtikrinti, kad mokyklose būtų nulinė tolerancija nepateisintam lankomumui. Vaikai turi lankyti pamokas, nes tai labai svarbu ugdymo pasiekimams, rezultatams. Valstybei taip pat būtina žinoti, jeigu vaikas nelanko pamokų, kas vyksta, kur yra vaikas, nes kiekvienas vaikas yra svarbus“, – trečiadienį žurnalistams teigė J. Šiugždinienė.

Politikė akcentavo, kad dėl to, kaip stebėti sergančius vaikus dar reikės sutarimo, nes nenorima didinti krūvio sveikatos apsaugos sistemai. Tačiau, anot jos, nulinė tolerancija nepateisinamoms pamokoms galėtų būti įgyvendinta per įstatymą ar ministro įsakymą, bet svarbus yra ir pačių bendruomenių indėlis.

„Svarbiausia, kad pačios bendruomenės susitartų su tėvais, vaikais, nusistatytų tam tikras taisykles ir jų laikytųsi“, – sakė ji.

J. Šiugždinienė pabrėžė, kad prastėjančių mokymosi, ypatingai matematikos rezultatų vienas iš pagrindinių priežasčių taip pat yra prastas lankomumas.

„Tą mums kuris laikas indikavo mokytojai, mokyklų vadovai, kad problema yra ne tik ugdymo procesas, bet ir mokinių pamokų nelankymas. O matematikai reikalingas nuoseklus ugdymas, todėl būtinas nuoseklus ugdymas, bet čia ir apie kitus dalykus“, – aiškino ministrė.

Galiausiai ji paminėjo, kad planuojama nustatyti dienų skaičių, kurį tėvai galėtų pateisinti savo rašteliu, bet dėl jo dar nėra sutarta.
ELTA primena, kad antradienį J. Šiugždinienė teigė, jog šiuo metu planuojamas vaikų pamokų lankymo griežtinimas.

Pasak jos, bus nustatytas pamokų skaičius, kuris galėtų būti pateisinamas tėvų rašteliais. Taip pat su Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) tariamasi, kaip, nepažeidžiant duomenų apsaugos, mokykla galėtų gauti informaciją, kodėl vaikas praleidžia pamokas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją