„Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), gavusi Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimą, kovo 14 dienos vakare sušaukė skubų posėdį ir atstatė kandidato Kęstučio Tubio kandidatūrą į Anykščių rajono merus. Posėdyje buvo konstatuota, kad dėl šios priežasties pirmosios išankstinio balsavimo dienos rezultatai bus neįskaitomi, dėl to rinkėjai kviečiami atvykti ir atiduoti savo balsą dar kartą“, – komentare Eltai teigia VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

VRK duomenimis, lyginant su kitomis savivaldybėmis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną balsavo 100 Anykščių rajono savivaldybės rinkėjų, šioje savivaldybėje balsavimo aktyvumas buvo vienas žemiausių visoje Lietuvoje ir siekė 0,48 procento.

„VRK pasirūpino, kad kovo 15 dieną balsuoti iš anksto atėję Anykščių rajono savivaldybės rinkėjai gautų naujus biuletenius, kuriuose yra kandidatų Kęstučio Tubio ir Dainiaus Žiogelio pavardės“, – sako I. Ramanavičienė.

VRK pažymi, kad rinkėjai, kurie jau balsavo pirmąją balsavimo iš anksto dieną gali atvykti ir balsuoti dar kartą – tokia galimybė jiems bus suteikta. Komisija taip pat akcentuoja, kad rinkėjo teisė pakeisti jo apsisprendimą balsuojant iš anksto numatyta ir Rinkimų kodekse. VRK duomenimis, jau yra vakar balsavusių rinkėjų, kurie atvyko į balsavimo vietas ir balsavo iš naujo.

„Kovo 15 d. 14 val. duomenimis šia teise jau pasinaudojo 15 rinkėjų. Tikimės, kad per ateinančias balsavimo dienas jų sulauksime ir daugiau, nes Anykščių rajono savivaldybės rinkėjai yra informuoti tiek nacionalinių visuomenės informavimo priemonių kanaluose, tiek Anykščių regiono medijose“, – informuoja I. Ramanavičienė.

„Iš pat ryto buvo susisiekta su Anykščių rajono savivaldybe, kurie taip pat geranoriškai pasidalino šia aktualia anykštėnams informacija savo interneto puslapyje ir socialiniame tinkle. Šia žinia taip pat dalinosi ir Anykščių rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė“, – teigia VRK atstovė.

ELTA primena, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį grąžino „valstiečių“ kandidatą Kęstutį Tubį į rinkimus. Pasak komisijos, šis sprendimas priimtas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) paskelbus apie sprendimo naikinti K. Tubį iš rinkimų, panaikinimą.

Analogiškas sprendimas buvo priimtas ir dėl partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatės į Visagino mero postą Dalios Štraupaitės. VRK pirmadienį priėmė sprendimą leisti į antrąjį turą patekusiai kandidatei į Visagino mero postą Daliai Štraupaitei toliau dalyvauti rinkimuose.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją