Paklaustas, kaip vertina parlamente skambėjusią necenzūrinę leksiką ir įžeidimus, V. Adamkus teigė, jog tai parodo politinę kultūrą.

„Žinote, aš pasakysiu taip. Tai tik parodo mūsų politinę kultūrą ir išsilavinimą“, – trečiadienį sakė kadenciją baigęs šalies vadovas V. Adamkus.

Delfi primena, kad antradienį O. Šurajevas, lankydamasis Seime, kalbino ir provokavo parlamentarus – taip pat ir vartodamas necenzūrinę leksiką. Būdamas Seimo posėdžių salės balkone jis vaizdavo, kad A. Širinskienei numes šokoladą ir šūkavo, o tuo metu vyko Seimo posėdis.

Apsaugos pareigūnai O. Šurajevą iš balkono išlydėjo.

ieni tokiu jo elgesiu piktinosi, teigė, kad gėda, jog Seimas nesugeba apsiginti, kiti O. Šurajevo elgesį tikino suprantantys kaip humorą.

Į O. Šurajevo klausimus, replikas, įžeidinėjimus parlamentarai taip pat reagavo, pavyzdžiui, Remigijus Žemaitaitis, jam atsakydamas, tarė „tu čiulpi“, Aidas Gedvilas atkirto, kad „su psichiniais ligoniais nebendrauja“, o Mindaugas Puidokas, – kad „su psichiškai neįgaliais asmenimis nekalba“.

O. Šurajevo nemalonės sulaukė politikai iš opozicijos, su valdančiaisiais buvo elgtasi pagarbiai, pavyzdžiui, su I. Šimonyte, kitais Seimo konservatoriais O. Šurajevas mandagiai pasisveikino, trumpai šnektelėjo.

Seimo kanceliarija dėl O. Šurajevo elgesio pradėjo tyrimą, jo patekimas į Seimą neterminuotai apribotas.

Policija pradeda administracinę teiseną

Antradienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, įvertinę pirmadienį viešojoje erdvėje pasirodžiusį O. Šurajevo vaizdo įrašą, dėl tokio asmens elgesio Seimo rūmuose pranešė priėmę sprendimą pradėti administracinę teiseną pagal Administracinių nusižengimų kodekso 481 str. 1 d. (Nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas), t. y. necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį.

Už tokį elgesį įstatymas numato atsakomybę – baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)