„Gal tik žmonės, kurių atžvilgiu šį kartą buvo peržengtos ribos, patys ne vienerius metus ir kai kurie ne vieną dešimtmetį kolioja, visokiais vardais vadina kitus kolegas ar šiaip Lietuvos žmones ir Seime, ir socialiniuose tinkluose. Tai įdomu tai, kad jie dabar labiausiai įsijautrino“, – žurnalistams trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį teigė A. Armonaitė.

„Labai yra jautrūs visi savo atžvilgiu, bet kitų atžvilgiu, kada švaistosi į kairę ir į dešinę patyčių komentarais ir neapykantos kalba, tame problemos niekas nemato“, – taip pat pažymėjo jis.

Nors ministrė apgailestauja dėl O. Šurajevo elgesio Seime, tačiau atsiprašyti dėl asmens, kuriam išrašė leidimą į Seimą, veiksmų nemato priežasties.

„Kiekvienas žmogus yra pats atsakingas už savo veiksmus, jeigu jis yra suaugęs žmogus. Ir Olegas Šurajevas į Seimą buvo įleistas dėl to, nes norėjo stebėti Seimo posėdį, kuriame yra kalbama apie jį. Nes opozicijos klausimuose man, kaip ekonomikos ir inovacijų ministrei buvo klausiama apie Knygų mugę, Litexpo ir Olegą Šurajevą. Tai nieko blogo nematydami mes išrašėme leidimą, nesiderinome su Olegu veiksmų, paprastai to niekada nedarome. Na, pamoka visiems“, – sakė politikė.

„Bet dar kartą noriu pasakyti, kad tai kaip atrodė tas, pavadinkime, performanas komiko Seime, yra ne kas kitas kaip Seimo veidrodis. Ir, matyt, pirmą kartą Seimo dabartinėje opozicijoje dirbantys žmonės ar mažumoje – kaip P. Gražulis – pamatė kaip jis kartais atrodo“, – taip pat akcentavo ji.

Visgi A. Armonaitė tikina tam tikras išvadas pasidariusi ir nuo šiol tikina su asmenimis, kuriems išrašo leidimus patekti į Seimą, pasikalbės apie Seimo darbo etiką.

„Matau (atsakomybę – ELTA) tuo požiūriu, kad kitą kartą, matyt, reikia pasišnekėti su žmonėmis, kaip parlamente dera elgtis“, – sakė A. Armonaitė, dar kartą akcentuodama, kad visgi tvarka Seime buvo sutrikdyta ne dėl jos veiksmų.

ELTA primena, kad po skandalingo apsilankymo Seime tinklaraštininkui, „Metų valstybės kūrėjo“ apdovanojimą pelniusiam O. Šurajevui parlamento rūmai užsidaro. Jis čia lankytis negalės, nes neribotam laikui jam apribotas patekimas į Seimo rūmus. Apie tokį pasirašytą įsakymą trečiadienį Seimo valdybos narius informavo Seimo kancleris Modestas Gelbūda.

Dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusio Olego Šurajevo vaizdo įrašo ir elgesio Seimo rūmuose Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo administracinę teiseną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)