„Balsavau už ateitį, ne už praeitį ir už ateities principais valdomą miestą. Bent jau šių dienų, o ne tą, ką mes, tikiuosi, išgyvendinom iš savo viešojo gyvenimo“, – sakė TS–LKD pirmininkas.

Jis pridėjo, kad apskritai bent jau pirmasis savivaldos rinkimų turas partijai „nebuvo blogas“.

„Galime pasidžiaugti ir antrais turais, ir tarybų narių skaičiumi. Reikia, turbūt, aišku, palaukti ir galutinį rezultatą, apibendrinimą pasakyti jau po antro turo, kai bus matyti, kaip (rinkimai – ELTA) atrodo galų gale“, – žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Apibendrindamas pirmojo savivaldos rinkimų turo rezultatus Vilniuje, G. Landsbergis akcentavo, kad aiškaus lyderio kol kas nėra.

„Dėl, bendrai, rinkimų, turbūt lieku prie savo anksčiau išsakytos nuomonės, kad neišryškėjus nei vienam labai konkrečiam šių rinkimų laimėtojui, matyt, visi turi apie ką pagalvoti“, – pridėjo politikas.

ELTA primena, kad pirmajame savivaldos rinkimų ture Vilniuje laimėjo du kandidatai – TS-LKD partijos narys Valdas Benkunskas, surinkęs 30,79 proc. balsų ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ narys Artūras Zuokas su 21,4 proc. vilniečių balsų.

Antrasis savivaldos rinkimų turas vyksta 34 Lietuvos rinkimų apygardose. Išankstinis balsavimas vykdomas kovo 14–16 dienomis bei kovo 19-ąją.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos antradienio duomenimis, Lietuvoje jau balsavo 23 181 rinkėjas. Iš viso kovo 14-ąją nuo 7 iki 20 val. balsavo 1,63 proc. rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją