Jis teigė, jog išorinės grėsmės pavojus yra, bet pasiduoti baimei dėl vidinių grėsmių nėra jokio pagrindo.

„Pavojus, be abejo, yra visada išorinės grėsmės. Bet kalbėti apie vidinio perversmo pavojų, manau, kad neturime jokio pagrindo. Mūsų valstybė yra demokratinė, stipri, su stipriomis renkamomis ir skiriamomis valdžios institucijomis.

Man iš tikrųjų tai gan keistas tas skaičius 10 procentų gyventojų. Manyčiau, kad kai kas neteisingai tapatina paramą Ukrainai su parama Rusijai šiame kare. Sunku patikėti.

Aš tokių žmonių savo aplinkoje visiškai nesutinku, kurie būtų prieš paramą Ukrainai, kurie palaikytų Rusijos agresiją Ukrainoje. Man neatrodo padėtis tokia grėsminga, kaip yra teigiama“, – LNK žinioms sakė karybos ekspertas E. Papečkys.

Karybos ekspertas pabrėžė, jog veikiantis, tačiau ilgai trunkantis procesas yra švietimas.

„Jis duoda naudą. Pažiūrėkime, kaip mūsų visuomenė pasikeitė. Nes laisvi, išsilavinę žmonės puikiai supranta, kaip viskas yra, nepradeda tapatinti dabartinių ekonominių problemų su parama valstybei agresorei“, – LNK kalbėjo jis.

E. Papečkys teigė suprantantis, kad Lietuvoje veikia ir 5 kolona, tačiau jos indėlio sureikšminti, anot jo, nereikėtų.

„Turime nepatenkintų, pasiklydusių žmonių. Bet nemanau, kad galime sakyti, jog esame silpni ir negalime su šia vidine grėsme susitvarkyti. Šiandien mus svarbesnė, vis dėl, yra ta išorinė grėsmė“, – pabrėžė LNK žinių pašnekovas karybos ekspertas E. Papečkys.

Kariuomenės dienos minėjimas Karinis paradas Konstitucijos prospekte

O kalbėdamas apie išorinių grėsmių užkardymą, karybos ekspertas E. Papečkys įvardijo du pagrindinius gynybinės galios komponentus.

„Vienas yra politinė – mūsų vieta kolektyvinės gynybos sistemoje, tarptautiniai santykiai. Tai, kaip mes bendraujame sau savo partneriais, kaip mes aiškiai išsakome savo lūkesčius, įtikiname, kad mūsų regionai ir mums reikia dėmesio.

O antra yra mūsų pačių karinė galia, kurią mes kuriame mokesčių mokėtojų pinigais, kuriai mums reikalinga sutelkti visuomenės dėmesį ir palaikymą. Tai yra mūsų ginkluotosios pajėgos, krašto apsaugos sistema ir visuomenės įsitraukimas į ginkluotą ar neginkluotą gynybą.

Čia žengiame tokiais nemažais žingsniais, labai daug jau padarėme nuo 2014 metų, toliau nuosekliai judame pirmyn. Reikia nesustoti, reikalingas finansavimas“, – tikino karybos ekspertas.

Visą LNK pokalbį su E. Papečkiu žiūrėkite čia: